4 Ocak 2011 Salı

Haşhaşlı Revani Tarifi

Haşhaşlı Revani Malzemeleri
4 yumurta
1.5 su bardağı şeker
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı irmik
1 su bardağı un
1 su bardağı haşhaş tanesi
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Şerbeti için
2 su bardağı şeker
3 su bardağı su
1 yemek kaşığı limon suyu
Hazırlanışı
Yumurtalarla şeker 10 dk çırpılır.sırsıyla sıvıyağ,un,irmik,haşhaş,kabartma tozu,vanilya katılıp çırpılır.Yağlayıp unladığımız bir cam kaba dökülür.170 derecede 35 dakikada pişer.Kekimiz ılınınca,ılıttığımız şerbeti üzerine gezdirelim. Servis yaparken ister kaymak veya dondurma ile ikram edelim.
Afiyet Olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...