Laz Böreği Malzemeleri
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı sıvıyağ
1 kabartma tozu
Az tuz
Un
Muhallebisi için
4 su bardağı süt
1 su bardağı şeker
1 su bardağı un
Vanilya
Üstüne
150 gr tereyağ
Şerbet
3 su bardağı şeker
3 su bardağı su
Hazırlanışı
Önce muhallebisi pişirilip soğumaya bırakılır.Malzemelerle yumuşak hamur elde edilir 24 pazıya ayrılır.12 pazı baklava gibi aralarına nişasta serpilerek üst üste açılıp tepsimiz büyüklüğünde genişletilir.Arasına muhallebi dökülür.12 kat daha açılıp iri kareler şeklinde kesilir.Ayrı kapta erittiğimiz tereyağ üzerine gezdirilip fırında pişirilir.soğuduktan sonra pudra şekeri serpilerek servise sunulur.Şerbetli seven şerbet kaynatılıp soğutur.Börek ılık olacak şekilde şerbetlenir.
Afiyet Olsun
Yorumlar
Yorum Gönder