İçli Pilav malzemeleri
100 gr tereyağ
1/2 çay bardağı sıvıyağ
1 havuç
1 su bardağı bezelye
2 yemek kaşığı kuş üzümü
1 soğan
100 gr ciğer
2 su bardağı pirinç
3 su bardağı su
Tuz
Karabiber
Hazırlanışı
Havuçlar küp doğranıp bezelyelerle haşlanır.İnce doğradığımız soğanları tereyağ ve sıvıyağda sarartalım ve küçük küçük doğradığımız çiğerlerle kavuralım.Pirinçleri ekleyip birazda öyle kavuralım.Sırasıyla haşlanmış bezelye,havuç,kuş üzümü,tuz,karabiber ve suyunu ekleyip kısık ateşte suyunu çekene kadar kapağını açmayalım.20 dakika demlendikten sonra karıştırıp servise sunalım.
Havuçlar küp doğranıp bezelyelerle haşlanır.İnce doğradığımız soğanları tereyağ ve sıvıyağda sarartalım ve küçük küçük doğradığımız çiğerlerle kavuralım.Pirinçleri ekleyip birazda öyle kavuralım.Sırasıyla haşlanmış bezelye,havuç,kuş üzümü,tuz,karabiber ve suyunu ekleyip kısık ateşte suyunu çekene kadar kapağını açmayalım.20 dakika demlendikten sonra karıştırıp servise sunalım.
Afiyet Olsun
Yorumlar
Yorum Gönder