11 Ocak 2011 Salı

Patates Oturtması Tarifi

Patates Oturtması Malzemeleri
6 patates
3 soğan
250 gr koyun kıyması
Yarım çay bardağı sıvıyağ
1yemek kaşığı biber salçası
3 sivri biber
Yarım demet maydanoz tuz,karabiber
Pul biber
Hazırlanışı
Patatesler halka halka doğranıp hafif kızartılır.Soğan,yağ,kıyma,sivri biber kavrulup sırasıyla salça,tuz,karabiber,pul biber katılıp yarım çay bardağı su ilave edilip pişirilir.kızaran patatesleri tepsiye dizip iç harcı üstüne yayalımTekrar patatesleri dizip üzerine harcı geçip işlemi bitirelim.bir bardak su ile pişirelim.Arzuya göre fırınlanır.
Afiyet Olsun


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...