17 Ocak 2011 Pazartesi

Pati Lokma Tarifi

Pati Lokmalar Malzemeleri 
1 yumurta
2 yemek kaşığı yoğurt
1 çay bardağı su
1 tatlı kaşığı tuz
2 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı karbonat
1 yemek kaşığı sirke
Un
Kızartmak için
Sıvıyağ
Hazırlanışı
Yoğurt içine karbonat ve sirke konulup hamur kabına konur.Şeker,tuz,yumurta ve su ilave edilip iyice çırpılır.Un katılarak kulak memesi kıvamında hamur elde edilir.Hamur dört parçaya bölünüp rulo şeklinde uzatılır.her rulo beş cm genişliğinde kesilir.Kesilen lokmalar uçlarından bıçakla iki kesik kesilir.Kızgın yağda sallayarak kızartılır. Kahvaltılarda ikram edilir.

Afiyet Olsun

1 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...