14 Ocak 2011 Cuma

Sandal Börek Tarifi

Sandal Börek Malzemeleri
1 kilo yufka
50 gr tereyağ
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı su
Tuza
İç Malzemeler
2 patlıcan
2 soğan
2 domates
1 sivri biber
Yarım çay bardağı sıvıyağ
Tuz
Pulbiber
Karabiber
Üstüne rende kaşar

Hazırlanışı
Yufkayı serip yağ,su,tuz karışımını sürelim.Dörde böldüğümüz yufkayı geniş uçlarından rulo yaparak uç kısmına gelmeden elips şeklinde iki ucu birleştirip uç kısmını üstüne gelecek şekilde kapatalım.Yuvarlak sandal şeklindeki böreklerin içine bir parça yufka koyalım.Patlıcan,domates,soğan,biber ve baharatlarla yağda kavurduğumuz iç harcını ortasına koyalım.kenarlarına yumurta sarısı ve susam serpelim.Yufkaları yağlanmış tepsiye dizip fırına koyalım. Pişmesine yakın üzerlerine rendelenmiş kaşar serpip tekrar fırına verelim.Kaşar eriyince sandal börekler servise hazırdır.
Afiyet Olsun


1 yorum:

  1. böreğin biçimlendiliş şekline bayıldım en kısa zamnda deniycem teşekkürler:q

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...