28 Şubat 2011 Pazartesi

Ev Ekmeği

 Ev Ekmeği Malzemeleri
5 su bardağı ılık su
2 yemek kaşığı kuru maya
2 yemek kaşığı şeker
2 yemek kaşığı tuz
1 su bardağı esmer un
Aldığı kadar un
Hazırlanışı
Tüm malzemeler karıştırılarak yoğurulur.Mayalanmaya bırakılır.Mayalanan hamur tekrar yoğurularak yağlanıp unlanmış tepsiye alınır.Elimizi ıslatarak hamuru yaydıralım.Bu ıslaklık ekmeğin kabuk yapmasını sağlar.Tepsidede yarım saat mayalandıralım.Önce 100 derecede ki fırında yarım saat pişirelim.sonra 180 dereceye yükselttiğimiz fırında kızarana kadar pişirelim.Pişen ekmeğin üzerine su serperek temiz bezle saralım.Soğuyunca dilimlenerek servise sunalım.
Afiyet Olsun

7 yorum:

  1. EVDE YAPILAN EKMEK GİBİSİ VARMI HİÇ.KEŞKE HERZAMÖAN YAPABİLSEK.ELLERİNİZE SAĞLIK...

    YanıtlaSil
  2. saol yedırenk.Heleki sıcakken yedın mı ayrı bı guzel oluyor

    YanıtlaSil
  3. Misss gibi..kokusu sanki buralara kadar geldi.Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  4. tesekkurler lımon cıceklerı:s

    YanıtlaSil
  5. Bizim oralarda kuzineyle pişirdin mi birde bunu tadından yenmez :))
    Teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  6. ekmek hakkinda sorum olacakti size tepsi büyüklügü ne kadar olmali acaba?

    YanıtlaSil
  7. Çapı 34 cm olan yuvarlak tepside yaptım.Şimdiden kolay gelsin afiyet olsun

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...