25 Şubat 2011 Cuma

Ispanaklı Pidecik Tarifi

Ispanaklı Pide Malzemeler
Yarım su bardağı sıvı yağ
3 Su bardağı ılık su
1 yemek kaşığı tuz
1 yemek kaşığı kuru maya
1 yemek kaşığı şeker
Aldığı kadar un
 İç malzemeleri
1 kilo ıspanak
3 adet kuru soğan
Yarım demet maydanoz
2 yemek kaşığı kuru nane
Yarım tatlı kaşığı tuz
Yarım tatlı kaşığı karabiber
Bir tatlı kaşığı pul biber
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Üzeri için 2 yumurtanın sarısı
Hazırlanışı
Kabımızın içine sıvı yağ ,tuz,su,maya,şeker ve un ile yumuşak bir hamur elde edilir.Mayalanması için 1 saat bekletelim.Bu arada iç malzemelerin hepsini çiğden bir kapta harmanlıyalım.Mayalanan hamurumuzdan yumruk kadar bezeler alıp sıvı yağ yardımı ile elimizle açtıralım.Ispanaklı iç malzemesini koyarak pide şeklinde şekillendirelim.kenarlarına yumurta sarısı sürerek fırın tepsisine dizelim.Hamur bitene kadar işlemimizi tekrarlıyalım.170 derecede yarım saat pişirelim.Pişmiş olan pidelerin üstüne sıcağıyla tereyağ sürelim.
Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...