28 Şubat 2011 Pazartesi

Kekli Baklava Tarifi

Kekli Baklava Malzemeleri
Hamur İçin
1 çay bardağı süt
1çay bardağı sıvıyağ
1 yumurta
1 kabartma tozu
Un
Keki İçin
3 yumurta
1 su bardağı şeker
2 su bardağı dövülmüş ceviz
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı karbonat (iki damla limon)
Un
Üzeri için
1.5 su bardağı sıvıyağ
Şerbeti İçin
7 su bardağı su
7 su bardağı şeker
3 damla limon

Hazırlanışı
Süt,sıvıyağ,yumurta,kabartma tozu ve unla hamur tutulur.
Hamurdan 24 pazı çıkıyor.
12 pazı altı için,12 pazı üstü için,aralarına nişasta serperek tabak büyüklüğünde üst üste açılır.
Tepsiye göre merdaneyle büyütülür.
Bizim tepsi büyük boy yuvarlak.
Kek malzemeleri mikserle çırpılır.
Kekin özelliği çok yoğun hamur olması.
Açtığımız 12 kat yufkayı tepsiye yayalım.
Üzerine kek hamurunu koyup kaşık yardımıyla eşit yaydıralım.
Hatta kaseye su doldurup kaşığımızı arada batırarak keki yaydırmada  yardım alalım.
Bu işlem bitince diğer12 kat yufkayıda serelim ve iri karelere bölüp tekrar kareleri ikiye bölelim.
Üzerine 1,5 su bardağı sıvıyağ döküp 175 derecede kızarana kadar pişirelim.
Önceden kaynattığımız şerbeti ılıtalım.
Baklavada ılınınca şerbetleyelim.
Afiyet Olsun

9 yorum:

  1. bana bu tarif hep çok zor gibi gelmıştir arkadaşım.zor ama görüntüde süper olmuş.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  2. Harika görünüyor ellerine saglik, mutlaka deneyecegim.

    YanıtlaSil
  3. canım ellerıne saglık üşenmemiş misler gibi yapmışsın .hımmm ellerıne saglık:)

    YanıtlaSil
  4. yorumlar için teşekkürler.zor görünüyor ama kolay tatlı sevda hanım tavsiye ederim denemenizikolay gelsin.sevgiler

    YanıtlaSil
  5. çok güzel görünüyor hemen deneyeceğim

    YanıtlaSil
  6. bende bu baklavanın tadını çok merak ediyorum ,ve bire bir sorum olacak, kekin çikolatalı olmasında bir sorun olurmu? ben öyle denemeyi düşünüyorum.görüntü muhteşemmm!!,ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  7. esra hanım tadıçok leziz ve hafif oluyor.bence damla çikolata çokta yakışır denemekte fayda var kolay gelsin sevgiler

    YanıtlaSil
  8. 12 adet bezeyi tepsi büyüklüğüne göre mi açılacak yoksa hamur baklava hamuru inceliğindemi olmalı?ve 12 adet bezeyi koyarken aralarına yağ sürülecek mi?yoksa direk açıldığı gibi tepsiyemi yerleştirilecek?mükemmel görünüyor eminim tadı da mükemmeldir?yapmak istiyorum fakat baklava hamuru açmakta zorlanıyorum ve vaktim yok çalıştığım için..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. on iki beze once tatlı tabağı buyuklugunde açılıp, aralarına nişasta serperek üst üste dizilir.
      Sonra 12 beze birden merdane yardımıyla tepsi büyüklüğünde açılır.Baklava hamuru gibi ince olmasına gerek yok .Son olarak tüm işlem bitip baklava kesilince sıvıyağ eklenerek fırınlanır.Ayrıca aralarına yağ sürülmüyor.Bence denemelisiniz şimdiden kolay gelsin umarım cevabım yeterli olmuştur.sevgiler

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...