Kekli Baklava Malzemeleri
Hamur İçin
1 çay bardağı süt
1çay bardağı sıvıyağ
1 yumurta
1 kabartma tozu
Un
1 çay bardağı süt
1çay bardağı sıvıyağ
1 yumurta
1 kabartma tozu
Un
Keki İçin
3 yumurta
1 su bardağı şeker
2 su bardağı dövülmüş ceviz
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı karbonat (iki damla limon)
Un
3 yumurta
1 su bardağı şeker
2 su bardağı dövülmüş ceviz
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı karbonat (iki damla limon)
Un
Üzeri için
1.5 su bardağı sıvıyağ
1.5 su bardağı sıvıyağ
Şerbeti İçin
7 su bardağı su
7 su bardağı şeker
3 damla limon
7 su bardağı su
7 su bardağı şeker
3 damla limon
Hazırlanışı
Süt,sıvıyağ,yumurta,kabartma tozu ve unla hamur tutulur.
Hamurdan 24 pazı çıkıyor.
12 pazı altı için,12 pazı üstü için,aralarına nişasta serperek tabak büyüklüğünde üst üste açılır.
Tepsiye göre merdaneyle büyütülür.
Bizim tepsi büyük boy yuvarlak.
Kek malzemeleri mikserle çırpılır.
Kekin özelliği çok yoğun hamur olması.
Açtığımız 12 kat yufkayı tepsiye yayalım.
Üzerine kek hamurunu koyup kaşık yardımıyla eşit yaydıralım.
Hatta kaseye su doldurup kaşığımızı arada batırarak keki yaydırmada yardım alalım.
Bu işlem bitince diğer12 kat yufkayıda serelim ve iri karelere bölüp tekrar kareleri ikiye bölelim.
Üzerine 1,5 su bardağı sıvıyağ döküp 175 derecede kızarana kadar pişirelim.
Önceden kaynattığımız şerbeti ılıtalım.
Baklavada ılınınca şerbetleyelim.
Hamurdan 24 pazı çıkıyor.
12 pazı altı için,12 pazı üstü için,aralarına nişasta serperek tabak büyüklüğünde üst üste açılır.
Tepsiye göre merdaneyle büyütülür.
Bizim tepsi büyük boy yuvarlak.
Kek malzemeleri mikserle çırpılır.
Kekin özelliği çok yoğun hamur olması.
Açtığımız 12 kat yufkayı tepsiye yayalım.
Üzerine kek hamurunu koyup kaşık yardımıyla eşit yaydıralım.
Hatta kaseye su doldurup kaşığımızı arada batırarak keki yaydırmada yardım alalım.
Bu işlem bitince diğer12 kat yufkayıda serelim ve iri karelere bölüp tekrar kareleri ikiye bölelim.
Üzerine 1,5 su bardağı sıvıyağ döküp 175 derecede kızarana kadar pişirelim.
Önceden kaynattığımız şerbeti ılıtalım.
Baklavada ılınınca şerbetleyelim.
Afiyet Olsun
bana bu tarif hep çok zor gibi gelmıştir arkadaşım.zor ama görüntüde süper olmuş.ellerine sağlık.sevgiler.
YanıtlaSilHarika görünüyor ellerine saglik, mutlaka deneyecegim.
YanıtlaSilcanım ellerıne saglık üşenmemiş misler gibi yapmışsın .hımmm ellerıne saglık:)
YanıtlaSilyorumlar için teşekkürler.zor görünüyor ama kolay tatlı sevda hanım tavsiye ederim denemenizikolay gelsin.sevgiler
YanıtlaSilçok güzel görünüyor hemen deneyeceğim
YanıtlaSilbende bu baklavanın tadını çok merak ediyorum ,ve bire bir sorum olacak, kekin çikolatalı olmasında bir sorun olurmu? ben öyle denemeyi düşünüyorum.görüntü muhteşemmm!!,ellerinize sağlık.
YanıtlaSilesra hanım tadıçok leziz ve hafif oluyor.bence damla çikolata çokta yakışır denemekte fayda var kolay gelsin sevgiler
YanıtlaSil12 adet bezeyi tepsi büyüklüğüne göre mi açılacak yoksa hamur baklava hamuru inceliğindemi olmalı?ve 12 adet bezeyi koyarken aralarına yağ sürülecek mi?yoksa direk açıldığı gibi tepsiyemi yerleştirilecek?mükemmel görünüyor eminim tadı da mükemmeldir?yapmak istiyorum fakat baklava hamuru açmakta zorlanıyorum ve vaktim yok çalıştığım için..
YanıtlaSilon iki beze once tatlı tabağı buyuklugunde açılıp, aralarına nişasta serperek üst üste dizilir.
SilSonra 12 beze birden merdane yardımıyla tepsi büyüklüğünde açılır.Baklava hamuru gibi ince olmasına gerek yok .Son olarak tüm işlem bitip baklava kesilince sıvıyağ eklenerek fırınlanır.Ayrıca aralarına yağ sürülmüyor.Bence denemelisiniz şimdiden kolay gelsin umarım cevabım yeterli olmuştur.sevgiler