7 Şubat 2011 Pazartesi

Ovmaç Çorbası Tarifi

Ovmaç Çorbası Malzemeleri
1 soğan
1 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı tereyağ
½ fincan sıvıyağ
1 su bardağı un
Nane
Tuz
Su
 Hazırlanışı
Tepsiye aldığımız bir bardak unu su serpe,serpe avuç içinde ovarak topaklandıralım.İnce doğradığımız soğanları yağda sarartalım.Salça ilave edip kavurmaya devam edelim.Suyunu ve tuzunu koyup kaynayınca elde ettiğimiz hamur parçacıklarını karıştırarak yavaş,yavaş ilave edelim.Yarım saat kısık ateşte pişirelim.Tereyağ,nane sosu yapıp üzerine dökerek servis edelim.
Afiyet Olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...