26 Şubat 2011 Cumartesi

Pasaklı Kurabiye Tarifi

Pasaklı Kurabiye Malzemeleri
250 gr tereyağ(oda sıcaklığında)
3 yumurtanın sarısı
1 paket pudra şekeri
1 çay bardağı nişasta
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 su bardağı kuru üzüm
Un
2 su bardağı dövülmüş fındık
3 yumurtanın akı

Hazırlanışı
Tereyağ,pudra şekeri,nişasta,kabartma tozu,vanilya,kuru üzüm bir kaba alınıp güzelce yoğurulur.Unu da ilave ederek kulak memesi yumuşaklığında hamur elde edelim.Hamuru 3 eşit parçaya bölelim.Böldüğümüz hamurdan uzun rulolar yaparak çay bardağı yardımıyla keselim.Kestiğimiz hamur toplarını önce yumurta akına sonra dövülmüş fındığa bulayıp fırın tepsisine dizelim.170 derece önceden ısıtılmış fırında yarım saat pişirelim.
Afiyet Olsun

7 yorum:

  1. ismi çok ilgi çekici:)
    eline sağlık sevgiler..

    YanıtlaSil
  2. tadını bilmem ama adına bayıldım ve güldüm süper..eminim tadıda güzeldir...

    YanıtlaSil
  3. hihi pasakli ha ;) ama cok lezziz görünüyorlar ;))

    mutlu bir haftasonu diliyorum

    YanıtlaSil
  4. Sevgili Hilal,hem çok pratik hemde çok lezzetli bir tarife benziyor.Sormak istediğim şu ki ağızdan dağılır cinsten bir kurabiye mi bu?
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  5. yorumlar için teşekkürler arkadaşlar.denerseniz memnun kalıcağınız bir tarif.ağızda dağılmak neki eriyoo sevgili bebek kedi kız.

    YanıtlaSil
  6. Pasaklı masaklı harika olmuşlar,ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  7. çok güzel olmuş arkadaşım.inşallah deneyecem.ellerine sağlık.öpüyorum.

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...