Tahinli Rulo Kurabiye

Tahinli Rulo Kurabiye Malzemeleri
24tane Baklavalık Yufka
1 Su Bardağı Tahin
1 Su Bardağı Şeker
1 Su Bardağı Sıvıyağ
1 Su Bardağı İri Dövülmüş ceviz
1 Su Bardağı Pudra Şekeri
Hazırlanışı:
2 kat yufkayı serelim arasına sıvıyağ gezdirelim.Aynı işlemi 2 defa daha tekrarlıyalım.6 yufka olduğunda yufkanın hertarafına tahini gezdirelim,üzerine şeker ve dövülmüş cevizi ekliyerek rulo haline getirelim. 6*24 yufka kullanarak 4 rulo elde ederiz.Malzemelerimizi hepsine eşit gelicek şekilde göz kararı paylaştıralım.Ruloları  çapraz keserek fırın tepsisine sıralıyalım 170 derecedeki fırında 25 dk pişirelim.Soğuyunca üzerine pudra şekeri serperek servise sunalım.
Afiyet Olsun

Yorumlar

  1. bir komşum yapıp yapıp dolaba atıyor bunları çok memnun yapımı kolay ve böyle nefis bir görüntü çıkıyor ortaya ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  2. bende bu hafta bundan yapmayı planlıyordum. sizin tarifinizi deneyim. elinize sağlık.

    YanıtlaSil
  3. Aramiza Hosgeldin Hilalcim, tariflerin cok güzel ellerine saglik, izninle birkac tanesini denemek istiyorum. Bende beklerim sevgiler...

    YanıtlaSil
  4. merhabalar ben zeynep tarıflerınızı ınceledım .hepsi bırbırınden guzel.ellerinize emegınıze saglık.sizi izlemeye aldım umarım sık gorusuruz.

    YanıtlaSil
  5. Ellerine sağlık canım,yanında da dumanı tüten çay varmı?çıtır çıtır kurabiyaleri tamamlasın.
    Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  6. çok güzel gözüküyor. ellerine sağlık:)
    ah bir de kilo problemi olmasa, yapıp yapıp yesek rahat rahat...

    YanıtlaSil
  7. hepinize tesekkur ederim arkadaşlar.imkanım olsada çay eşliğinde ikram edebilsem sizlere

    YanıtlaSil
  8. Merhabalar Sarıyumurta,

    Blog sayfama yaptığınız ziyaret ve izleyiciler eklentisine bıraktığınız profil haritası bilgileri doğrultusunda blog sayfanıza ulaşmış bulunuyorum. Bu yazdıklarım her ne kadar sizin yorum yazma kurallarınıza uymayacaksa da, bu ilk bir tanışma yorumu olması hasebiyle lütfen bu yorumu öyle kabul edin.

    Çok güzel ve ilginç bir blog sayfanız ve arayüzünüz var. Gerçekten bu şablonu beğendiğimi itiraf edebilirim. Blog sayfanıza verdiğiniz ismide çok güzel buldum. Önce böyle güzel arayüzlü, güzel isimli ve gerçekten çok güzel özenle hazırlanmış bir tarifler bloğuna sahip olmanızdan ötürü sizi kutlarım, tebrik ederim. Emeğinize ve yüreğinize sağlık ve mutluluklar dilerim.

    Bu blog dünyasında iyi ve güzel olan ne varsa, paylaşmak arzu ve ümidiyle sağlıcakla kalın, saygılarımla.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder