10 Şubat 2011 Perşembe

Vişneli Ayva Tatlısı Tarifi

Ayva Tatlısı Malzemeleri
3 Ayva
6 Su bardağı Vişne suyu(ev yapımı hoşafta kullanılabilir)
1 Yemek Kaşığı ayva çekirdeği
6 yemek kaşığı şeker
Karanfil
Hazırlanışı
Ayvanın kabukları soyulup ortadan ikiye ayrılır.Tencereye dizdiğimiz ayvaları üzerine 3 su bardağı vişne suyu,karanfil ve çıkardığımız çekirdekleride ekleyerek ayvalar yumuşayıncaya kadar kaynatın.Yumuşayan ayvaların göbeklerine 1 yemek kaşığı şeker ve 3 su bardağı vişne suyu ekleyip şurubu koyulaşıncaya kadar kaynatalım.Üzerine tercihen kaymak,puding ve krem şanti ile süsleyerek servis yapılır.
Afiyet Olsun

2 yorum:

  1. bende ayva tatlısına vişne koyuyordum ama vişne suyu daha mantıklı bir dahakine mutlaka deniycem ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
  2. Bende geçenlerde yaptığım ayva tatlısında vişne suyu kullanmıştım. Hiç bir yerde okumamıştım. Güzel olabileceğini düşündüm sadece. Gerçektende çok güzel oluyor. Hem rengi hem tadı. Sevgiler...

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...