29 Mart 2011 Salı

Çiçekli Mancar Kavurması

Çiçekli Mancar Kavurması
Malzemeler
1 kilo çiçekli
1 soğan
150 gr tereyağ
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kırmızı biber
1 tatlı kaşığı tuz
1 kesme şeker
5 yumurta
Hazırlanışı
Çiçekli mancarları güzelce temizleyip,yıkıyalım.İnce ince doğradığımız çiçeklileri bol suda haşlayalım.İnce doğradığımız soğanları tereyağda sarartalım.Haşlayıp süzdüğümüz çiçekli mancarları sararan soğanlarla kavuralım,baharatlarını,1 çay bardağı suyu ekleyıp 30 dakika kısık ateşte pişirelim.Yumurtalarını kırıp biraz tutulduktan sonra karıştırıp ocaktan alalım.yemeğimiz servise hazırdır.
Afiyet Olsun

8 yorum:

  1. mancar nasıl bişey ben hiç bilmiyorum ama çokda güzel görünüyor yemeğiniz ellerinize sağlık sevgiler

    YanıtlaSil
  2. çok farklı bir tarif canım.çok lezzetli görünüyor.ellerine sağlık.öpüyorum.

    YanıtlaSil
  3. çiçekliyi ilk defa duydum ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  4. bu mevsim pazarlarda çok rahatlıkla bulunuyor. ballıbaba bitkisine benziyor ama çok daha büyümüş hali diye bilirim.gerçekten çok lezzetli oluyor tavsiye ederim.yapanlara afiyet olsun arkadaşlar iyi günler diliyorum.sevgiler

    YanıtlaSil
  5. Ay ben ilkdefa duydum, da bzim buralarda da zaten yoktur.

    YanıtlaSil
  6. Bende ilk kez duydum ve gördüm.
    Merak ettim lezzetini bundan sonra gözüm tazgahlarda olucak.
    Ellerine sağlık.
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  7. ilk kez gördüm farklı bir tarif,ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  8. Mancar nedir bilmiyorum ama çok değişik bir tarif.ellerine sağlık..

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...