2 Mart 2011 Çarşamba

Ekmek Aşı Tarifi

Ekmek Aşı Malzemeleri
1 Bayat Ekmek
150gr Kıyma
2 Domates
2 Biber
2 Soğan
1 Fincan Sıvı Yağ
1 Yemek Kaşığı Biber Salçası
1 Çay Kaşığı Karabiber
1 Tatlı Kaşığı Kuru Nane
1 Tatlı Kaşığı Tuz
Üzeri için sos
2 Yemek Kaşığı Tereyağ
1 Tatlı Kaşığı Nane
1 Tatlı Kaşığı Biber Salçası

Hazırlanışı
İnce doğradığımız soğanları yağda kavuralım.Kıymayı ilave edip kavurma işlemine devam edelim.Sırasıyla biber,domates,salça ve baharatlarını ekliyerek kavuralım.Üzerine 1 bardak su ilave edip altını kapıyalım.Sonra küp şeklinde doğradığımız ekmekleri tencerenin içine atıp harcla harmanlıyalım.Kapağını kapatı 15 dk demlendirelim.Bir tavada tereyağ,nane,salçayla sos yapıp üzerine gezdirelim.
İsteyen yoğurtlada servis yapabilir.Bu yemekle evdeki bayat ekmeklerimizide değerlendirmiş oluruz
Afiyet Olsun

5 yorum:

  1. post yayınladığına göre bloguna giriyorsun arkadaşım.bende bugun dns yi değiştirdim.girdim.insallah tekrar sorun çıkmaz.sevgiler.

    YanıtlaSil
  2. benım dns ayarları modemden ayarlı olduğu için sorun yaşamadım.ama hitlerde düşüş var en kısa zamanda düzelir inş sevgiler

    YanıtlaSil
  3. biz buna papara deriz çok da güzel olur ellerine sağlık uzun zamandır ypmadım aklıma getirdin :) sevgiler dostçakal

    YanıtlaSil
  4. teşekkürler nesli hanım evet diğer ismide papara hatırlatmanız iyi oldu:a:s

    YanıtlaSil
  5. Ah ah annem yapardı eskiden bayat ekmeklerle,ama üzerine yağlı suya kırılmış yumurta dökerdi .11 kardeştik biz o kadar da kıyma koyamazdı.Ç ok güzel olurdu ama .Azla yetinmeyi bilince herşey güzel oluyor.Sevgiler

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...