Paça Çorbası Tarifi

Paça Çorbası Malzemeler
4 kuzu paçası
2 kilo su
½ çay bardağı sıvıyağ
1 yumurta
½ su bardağı un
2 tatlı kaşığı tuz
Terbiyesi İçin
1 baş sarımsak
1 fincan sirke
Üzerine
Kekik
Kırmızı pulbiber
Hazırlanışı
Kuzu paçaları iki litre su dolu düdüklüde haşlanır.Haşlanan paçalar süzülerek ayrı bir tencereye alınır.Paçaların etli yerleri ayıklanarak süzülen suya katılır.Yağ,tuz ilave edip kaynatılır.Kaynayan suya yumurta ve un karışımı yavaş,yavaş karıştırılarak ilave edilir.Yarım saat kısık ateşte pişen çorbaya sirke ve dövülmüş sarımsaklar katılarak ocaktan alınır.Kekik,pul biber serpilerek servise sunulur.
Afiyet Olsun

Yorumlar

  1. canım porsiyonluk pastaların nefis olmuş,ellerine sağlık....

    YanıtlaSil

Yorum Gönder