Şekerpare Malzemeleri
250 gr margarin (oda sıcaklığında)
1 su bardağı pudra şekeri
3 yemek kaşığı irmik
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
2 yumurta
1 yumurtanın sarısı (üzeri için)
Un
Fındık
1 su bardağı pudra şekeri
3 yemek kaşığı irmik
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
2 yumurta
1 yumurtanın sarısı (üzeri için)
Un
Fındık
Şerbeti İçin
3 su bardağı şeker
4 su bardağı su
½ limon suyu
4 su bardağı su
½ limon suyu
Hazırlanışı
Margarinle pudra şekerini yoğurup sırasıyla irmik,vanilya,kabartma tozu,yumurta,un katarak yumuşak bir hamur elde edelim.Cevizden biraz büyük yuvarlaklar yaparak yağladığımız fırın tepsisine dizelim.Üzerlerine yumurta sarısı sürüp,ortalarına birer bütün fındık batırarak 170 derecede kızarana kadar pişirelim.3 su bardağı şeker 4 su bardağı su ve limon suyu ile hazırladığımız şerbeti ılınınca fırından çıkan şeker parelerin üzerine dökelim.Soğuyunca servise sunalım.
Afiyet Olsun
En sevdiğim tatlılardan biri uzun zamandır yapmadığımı hatırladım Hilal Hanımcım ellerinize sağlık sevgiler...
YanıtlaSilellerine saglik canim tatlilar enfes görünüyor..sicacik sevgiler
YanıtlaSilbu ne gzel görüntü canım benim.harika olmuş.şimdi olsa sabh felan demez bir tabak yerdim heralde.ellerine sağlık.sevgiler.
YanıtlaSilbayılırım. tam bir şekerpare canavarıyımdır. ellerinize sağlık. en kısa zamanda tekrar yapacağım sizin tarifinizle.
YanıtlaSilmerhaba blogunuz çok hoşuma gitti tariflerinizin hepsi bir birinden güzel ellerinize sağlık benim blogumada beklerim sevgiler
YanıtlaSilcanım burda duyduğuma göre şekerpare varmış ben alıp kaçarım:)ellerine sağlık...
YanıtlaSilçok lezzetli gözüküyor eline sağlık canım
YanıtlaSilsevgilerimle..
yorumlar için teşekkürler:S
YanıtlaSil