22 Mart 2011 Salı

Şekerpare Tatlısı

Şekerpare Malzemeleri
250 gr margarin (oda sıcaklığında)
1 su bardağı pudra şekeri
3 yemek kaşığı irmik
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
2 yumurta
1 yumurtanın sarısı (üzeri için)
Un
Fındık
Şerbeti İçin
3 su bardağı şeker
4 su bardağı su
½ limon suyu
Hazırlanışı
Margarinle pudra şekerini yoğurup sırasıyla irmik,vanilya,kabartma tozu,yumurta,un katarak yumuşak bir hamur elde edelim.Cevizden biraz büyük yuvarlaklar yaparak yağladığımız fırın tepsisine dizelim.Üzerlerine yumurta sarısı sürüp,ortalarına birer bütün fındık batırarak 170 derecede  kızarana kadar pişirelim.3 su bardağı şeker 4 su bardağı su ve limon suyu ile hazırladığımız şerbeti ılınınca fırından çıkan şeker parelerin üzerine dökelim.Soğuyunca servise sunalım.
Afiyet Olsun

8 yorum:

  1. En sevdiğim tatlılardan biri uzun zamandır yapmadığımı hatırladım Hilal Hanımcım ellerinize sağlık sevgiler...

    YanıtlaSil
  2. ellerine saglik canim tatlilar enfes görünüyor..sicacik sevgiler

    YanıtlaSil
  3. bu ne gzel görüntü canım benim.harika olmuş.şimdi olsa sabh felan demez bir tabak yerdim heralde.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  4. bayılırım. tam bir şekerpare canavarıyımdır. ellerinize sağlık. en kısa zamanda tekrar yapacağım sizin tarifinizle.

    YanıtlaSil
  5. merhaba blogunuz çok hoşuma gitti tariflerinizin hepsi bir birinden güzel ellerinize sağlık benim blogumada beklerim sevgiler

    YanıtlaSil
  6. canım burda duyduğuma göre şekerpare varmış ben alıp kaçarım:)ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  7. çok lezzetli gözüküyor eline sağlık canım
    sevgilerimle..

    YanıtlaSil
  8. yorumlar için teşekkürler:S

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...