20 Nisan 2011 Çarşamba

Açma

Açma Malzemeleri
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvıyağ
2 yumurtanın akı(sarıları üstüne)
1 su bardağı ılık su
2 yemek kaşığı maya
1 çay bardağı şeker
1 yemek kaşığı tuz
1 yemek kaşığı mahlep
Un
Susam üzeri için
Hazırlanışı
Ilık su ,maya,şeker cam bir kapta eritilir.
Maya kabarınca içine süt,yumurta akı,sıvıyağ,mahlep,tuz ve un katılarak yumuşak hamur elde edilir.
Hamur iki misli olana kadar mayalanması beklenir.
Mayalanan hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler yapılır.
Sonra bezeler elde uzatılarak iki beze birleştirilip açma şekli verilir.
Yağlanan tepsiye dizip üzerlerine yumurta sarısı ,susam serpilip 20 dk tepsi mayası beklenir.
180 derecede pişirilir.
Afiyet Olsun!...

9 yorum:

  1. ÇOK İŞTAH AÇICI GÖRÜNÜYORLAR. SABAH İLK İŞİM AÇMA ALMAK OLACAK SANIRIM.

    YanıtlaSil
  2. süper görünüyor ellerine sağlık......

    YanıtlaSil
  3. elinize sağlık çok güzel görünüyor,tarifi aldım,inşallah denicimm:)

    YanıtlaSil
  4. nefis görünüyor sabah işyerinde çayla ne güzel olur. ellerine sağlık.eşime yapayım kızım da sever. tarif için tşk

    YanıtlaSil
  5. açmalar harika görünüyor canım.eminim lezzetide öyledir.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  6. geçen gün bende yaptım gerçekten çok leziz oluyor.ellerine saglık.

    YanıtlaSil
  7. Ayyyyyy....nefis,nefis,nefis,nefis,nefis....sabaha kadar sayabilirim:)

    YanıtlaSil
  8. eline sağlık olsn nefis görünüyorlar

    YanıtlaSil
  9. muhabbet sofrası,limon çiçekleri,küçük mucizem,efe ve eren,eylem hanım,sevda hanım,suzan hanım,güneş yorumlar için çooook teşekkürler :S

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...