1 Nisan 2011 Cuma

Bakla Yemeği Tarifi

Taze Bakla Yemeği Malzemeleri
1 kilo bakla
1 soğan
1 çay bardağı zeytinyağ
1 çay bardağı domates suyu
1 tatlı kaşığı tuz
2 tatlı kaşığı şeker
1 yemek kaşığı un
1 su bardağı su
Üzeri İçin
Sarımsaklı yoğurt
Dereotu
Hazırlanışı
Ayıklanan baklalar suda yıkanıp limonlu suda bekletilir.Soğan ince doğranıp zeytinyağında kavrulur.Üzerine süzülen baklalar ilave edilir.Tuz,şeker,domates suyu katılarak kısık ateşte sararmaya bırakalım.Sararan baklaların üzerine 1 yemek kaşığı un serperek karıştıralım.1 bardak su ilave ederek kısık ateşte pişirmeye devam edelim.Pişen yemek ılınınca üzerine sarımsaklı yoğurt ve ince doğranmış dereotu serperek servise sunalım.
Afiyet Olsun

8 yorum:

  1. bol dereotlu bol yoğurtlu baklaya bayılırım çok güzel görünüyor ellerine sağlık....

    YanıtlaSil
  2. ahh keşke bir pişiren olsada bende yesem. bende mimin var canım cvplarsan sevinirim :)

    YanıtlaSil
  3. yoğurtlusu çok severim.ellerine sağlık canım.çok güzel görünüyor.hayırlı cumalar.

    YanıtlaSil
  4. bizim evde çok sevilen bir yemektir bende sık sık yaparım.seninkide harika olmuş,ellerine sağlık....

    YanıtlaSil
  5. şu öğle vaktinde yapılır mı bu şimdi.
    bayılırım. hele de kavurmasına bol limon sıkıp yanına taze yeşil sarmısak off. bir de sac ekmeği ile annemin buğdaylı ayranı olursa yeme de yanında yat.

    YanıtlaSil
  6. baklayı sevmiyorum ama sen yaparsan yerim belki güzel görünüyo kikiki

    YanıtlaSil
  7. OOO bakla demek bahar geldi demek.Ellerine saglik canim,harika gorunuyor,canim cekti valla.
    Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  8. Bol yoğurt ve dere otuyla çok severim.
    Ellerine sağlık.
    Sevgiler.

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...