Taze Bakla Yemeği Malzemeleri
1 kilo bakla
1 soğan
1 çay bardağı zeytinyağ
1 çay bardağı domates suyu
1 tatlı kaşığı tuz
2 tatlı kaşığı şeker
1 yemek kaşığı un
1 su bardağı su
1 soğan
1 çay bardağı zeytinyağ
1 çay bardağı domates suyu
1 tatlı kaşığı tuz
2 tatlı kaşığı şeker
1 yemek kaşığı un
1 su bardağı su
Üzeri İçin
Sarımsaklı yoğurt
Dereotu
Dereotu
Hazırlanışı
Ayıklanan baklalar suda yıkanıp limonlu suda bekletilir.Soğan ince doğranıp zeytinyağında kavrulur.Üzerine süzülen baklalar ilave edilir.Tuz,şeker,domates suyu katılarak kısık ateşte sararmaya bırakalım.Sararan baklaların üzerine 1 yemek kaşığı un serperek karıştıralım.1 bardak su ilave ederek kısık ateşte pişirmeye devam edelim.Pişen yemek ılınınca üzerine sarımsaklı yoğurt ve ince doğranmış dereotu serperek servise sunalım.
Afiyet Olsun
bol dereotlu bol yoğurtlu baklaya bayılırım çok güzel görünüyor ellerine sağlık....
YanıtlaSilahh keşke bir pişiren olsada bende yesem. bende mimin var canım cvplarsan sevinirim :)
YanıtlaSilyoğurtlusu çok severim.ellerine sağlık canım.çok güzel görünüyor.hayırlı cumalar.
YanıtlaSilbizim evde çok sevilen bir yemektir bende sık sık yaparım.seninkide harika olmuş,ellerine sağlık....
YanıtlaSilşu öğle vaktinde yapılır mı bu şimdi.
YanıtlaSilbayılırım. hele de kavurmasına bol limon sıkıp yanına taze yeşil sarmısak off. bir de sac ekmeği ile annemin buğdaylı ayranı olursa yeme de yanında yat.
baklayı sevmiyorum ama sen yaparsan yerim belki güzel görünüyo kikiki
YanıtlaSilOOO bakla demek bahar geldi demek.Ellerine saglik canim,harika gorunuyor,canim cekti valla.
YanıtlaSilSevgilerimle...
Bol yoğurt ve dere otuyla çok severim.
YanıtlaSilEllerine sağlık.
Sevgiler.