7 Nisan 2011 Perşembe

Ispanaklı Yaş Pasta

Ispanaklı Yaş Pasta Malzemeleri
3 yumurta
1.5 su bardağı şeker
2 su bardağı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu(2 damla limon suyu)
½ portakal kabuğu rendesi
1.5 su bardağı ıspanak püresi
Kreması İçin
Antep fıstıklı puding
1 paket şanti
1 su bardağı reçel şurubu(pastayı ıslamak için)
Hazırlanışı
Yumurta ve şeker mikserle çırpılır.Sonra robotta çekilmiş ıspanak püresi,un,vanilya,kabartma tozu,iki damla limon,portakal kabuğu rendesi eklenerek çırpma işi sonlandırılıp yağlayıp unladığımız kalıba dökerek 170 derecede pişirelim.
Bu arada pişirip soğuttuğumuz pudingin  içine bir paket şanti tozunu katıp mikserle çırpalım.kremamız süslemeye hazır.
Pişen kekin kenarlarını bir parmak kalınlığında keserek robottan geçirelim. Kalan pastayı iple ikiye ayırıp şurupla iki parçanın iç kısımlarını ıslatalım ve  kreme sürüp robottaki kırıntıların yarısını serpelim(bu işlem kekin daha havaleli gözükmesine yarar)pastayı tekrar birleştirelim.Üzerini kremayla kaplayıp pasta kırıntılarıyla süsleyelim.
Afiyet Olsun

5 yorum:

  1. Eline sağlık canım ilk duyanın burun kıvırdığı ama tadına bakınca yanından ayrılamadığı o muhteşem lezet harika görünüyor.Sevgiler dostçakal

    YanıtlaSil
  2. çok severim bu pastayı bugünlerde benim de yapasım var çok güzel olmuş ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  3. süper olmuş canım.olsada bir dilim yesem.ellerine sağlık.öpüyorum.

    YanıtlaSil
  4. ELLERİNE SAĞLIK HİLAL HANIM NEFİS GÖRÜNÜYOR.

    YanıtlaSil
  5. nesli hanım,suzan hanım,sevda,hanım,bahar hanım yorumlarınız için teşekkürler:S

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...