14 Nisan 2011 Perşembe

Paskalya

Paskalya Malzemeleri
250 gr margarin
2 yumurta akı (sarısı üzerine)
1 su bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvıyağ
1 su bardağı ılık su
3 yemek kaşığı maya
2 çay bardağı şeker
2 tatlı kaşığı mahlep
2 tatlı kaşığı tuz
Susam üzeri için
Un
Hazırlanışı
Önce bir cam kaba ılık su,maya,şeker alınır ve erimesi beklenir.Sonra sırasıyla oda sıcaklığında yumuşak margarin,yumurta akı,sıvıyağ,mahlep,tuz,yoğurt karıştırılıp un ekleyerek kulak memesi yumuşaklığında hamur elde edilir.1 saat ılık ortamda hamur mayalanmaya bırakılır.Mayası gelen hamur 3 eşit parçaya ayrılır.Ayrılan parçalar tekrar 3 bezeye bölüp bezeler uzatılarak saç örgüsü şekli verilir. Yağladığımız fırın tepsisine koyduğumuz paskalyalar tekrar mayalanması için tepsidede beklenir.Üzerlerine yumurta sarısı sürülür,susam serperek kızarana kadar pişirilir.
Afiyet Olsun 

8 yorum:

  1. harika olmuş canım.görüntüden nasıl lezzetli olduğu belli.ellerine sağlık.öpüyorum.

    YanıtlaSil
  2. Ellerine saglik,nefis gorunuyor.
    Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  3. paskalya ya bayılırım. resimlerden nefis görünüyor. ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  4. Nasıl güzel kabarmış.Harika görünüyor.
    Ellerine sağlık
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  5. süper görünüyor ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  6. ben sevmem ama fotoğraf öyle cezbediyor ki benim bile canım istedi. elinize sağlık.

    YanıtlaSil
  7. hilal hanımcım gerçekten nefis bir şey olmuş eminim tadıda öyledir ellerine sağlık denemeyi düşünüyorum inşallah

    YanıtlaSil
  8. teşekkürler arkadaşlar yorumlarınız için denemenizi tavsiye ederim:S

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...