Kıymalı Kabak Yemeği Malzemeleri
1 kilo kabak
200 gr kıyma
1 soğan
1 fincan sıvıyağ
1 yemek kaşığı pirinç
2 domates
1 tatlı kaşığı salça
Tuz
Karabiber
Pul biber
Bir tutam taze nane
Bir tutam maydanoz
2 kesme şeker
1 su bardağı su
200 gr kıyma
1 soğan
1 fincan sıvıyağ
1 yemek kaşığı pirinç
2 domates
1 tatlı kaşığı salça
Tuz
Karabiber
Pul biber
Bir tutam taze nane
Bir tutam maydanoz
2 kesme şeker
1 su bardağı su
Hazırlanışı
Tencerede ince doğranan soğan sıvıyağda pembeleşene kadar kavrulur.Kıymayı ilave ederek kavurmaya devam edilir.salça ve domates ilave edilip karıştırarak kavurulur.tuz,karabiber,pulbiber,kesme şeker,küp,küp doğranan kabaklar kavrulan içe katılıp 1 su bardağı su,pirinç ilavesiyle kısık ateşte pişirilir,kabaklar yumuşayınca nane ve maydanoz ince ince yemeğin üzerine doğranır yemek servise hazırdır
Afiyet Olsun
elinize saglik süper gözüküyo vallaha
YanıtlaSilkabapın her çeşidini severim çok lezzetli görünüyor ellerine sağlık...
YanıtlaSilbende öğlene kabak yapmıştım.sabah komsuda kahvaltıda mücver vardı.şimdide blogta.bugun sanırım kabaktan şansım açıldı.ellerinesağlık canım.öpüyorum.
YanıtlaSilne güzel görünüyor elinize sağlık...
YanıtlaSilÇok güzel gözüküyor, elinize sağlık.Bugün iftara yapıcam. :)
YanıtlaSil