20 Mayıs 2011 Cuma

Mercimekli Patlıcanlı Bulgur Pilavi

Mercimekli,Patlıcanlı Bulgur Pilavı Malzemeleri
2 su bardağı bulgur
1 su bardağı haşlanmış mercimek
2 patlıcan(küp doğranıp sıvıyağda kızarmış)
2 soğan
3 yemek kaşığı tereyağ
1 fincan sıvıyağ
3 yeşil biber
3 domates
1 tatlı kaşığı biber salçası
Tuz
Kırmızı pul biber
2 küp şeker
3 su bardağı su
Hazırlanışı
Yağlar teflon tencereye alınıp içine ince doğradığımız soğanlar katılarak kısık ateşte sarartılır.İnce doğranan biber,domates sararan soğanlara eklenerek  kavurmaya devam edilir.Sonra biber salçası,tuz,şeker eklenerek karıştırılır ve bulgur kavrulan içe katılır.Üzerine haşlanan mercimekler,küp doğranıp sıvıyağda kızartılan patlıcanlar ve suyunu ekleyerek kısık ateşte pişirelim.piştikten sonra yarım saat demlenen pilav servise hazırdır.
Afiyet Olsun

6 yorum:

  1. bayılırız ailecek bu pilava canım ellerine sağlık hayırlı cumalar:)))

    YanıtlaSil
  2. bızımkılerde severek yer ozellıkle ben bayılırım:h
    sizede hayırlı cumalar iyigunler dilerim fatma hanım

    YanıtlaSil
  3. mercimekli yapıyorumda patlıcanlı denememiştim.harika olmuş.denemek lazım.ellerine sağlık canım.öpüyorum.

    YanıtlaSil
  4. Çok güzel bir pilav.Emeğinize sağlık.

    YanıtlaSil
  5. Pirinç pilavından daha çok severim bulgur pilavını..
    Birde mercimekli,patlıcanlıysa süper olmuştur.
    Ellerine sağlık.
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  6. elinize sağlık güzel olmuş sevgiler

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...