Tavuklu Baklava Böreği
1 çay bardağı süt
1çay bardağı sıvıyağ
1 yumurta
1 paket kabartma tozu
tuz
Un
nişasta
İç Malzemeleri
1 tavuk göğsü
1/2 fincan sıvıyağ
2 biber
2 soğan
2 domates
Tuz
Karabiber
Pulbiber
Üzeri İçin
250 gr margarin veya (tereyağ)
1 tavuk göğsü
1/2 fincan sıvıyağ
2 biber
2 soğan
2 domates
Tuz
Karabiber
Pulbiber
Üzeri İçin
250 gr margarin veya (tereyağ)
Hazırlanışı
Küp şeklinde doğradığımız tavuk göğus eti,ince doğradığımız yeşil biber,soğan,domates tavada sıvıyağla kavrulur ve baharatlar eklenerek tatlandırılır.soğuması için kenarda bekletilir.
Süt,sıvıyağ,yumurta,kabartma tozu ve unla hamur tutulur.Hamurdan 24 pazı çıkıyor.12 altı için,12 pazı üstü için,aralarına nişasta serperek tabak büyüklüğünde üst üste açılır.Tepsiye göre merdaneyle büyütülür.12 pazı açılıp tepsiye alınır arasına tavuklu harç eşit miktarda serilir ve üzerine tekrar 12 pazı örtülüp şekilli kesilir.Tavada erittiğimiz yağ üstüne gezdirilir180 derecede kızarana kadar pişirilir.Aynı baklava yapar gibi bu böreğin malzemeleri,yapılışı içini isteğiniz gibi uygulayabilirsiniz çok nefis kıyır,kıyır bir börek.
Afiyet olsun
ellerine sağlık görüntü süper zaten,en kısa zamanda deneyeceğim inşallah
YanıtlaSilsevgiler
ne de güzel kızarmış, ellerine, emeğine sağlık.
YanıtlaSilayyy çok nefis birşey görünüyor nasıl çıtırdır o şimdi:) ellerinize ağlık afiyet olsun
YanıtlaSilsevgiler
mmmm ellerine sağlık değişik bir tarif.nefis ğörünüyor.....
YanıtlaSilEllerine sağlık canım ne kadar güzel görünüyor.Daha önce yapmamıştım tarifinle deneyeceğim:)
YanıtlaSilcafeoortakal,ikizlerin annesi mutlaka deneyin memnun olucaksınız şimdiden kolay gelsin sevgiler:S
YanıtlaSilhalime hanım,noblesse,fatma hanım teşekkürler sevgiler:S
hazır baklava yufkası ilede güzel olurmu ?
YanıtlaSilel açımı hamur gıbı olmasa da sonuc alırsınız.kolay gelsın
Silselam.. pardon ama merdane yerine oklavayla açılabilir mi hamuru?
YanıtlaSilA.s
SilBirazda size kalmış bir tercih kullanıcağınız tepsi boyutunda açabilirisiniz.Kolay Gelsin