10 Mayıs 2011 Salı

Un Helvası

Un Helvası Malzemeleri
250 gr tereyağ
2.5 su bardağı un
1 çay bardağı sıvıyağ
2.5 su bardağı su
2.5 su bardağı şeker
Hazırlanışı
Tencereye sıvıyağ ve tereyağ konulur.
Eriyen yağ karışına un ilave ederek kısık ateşte kavrulur.
Yaklaşık yarım saat un kokusu gidene kadar kavurma işlemi sürer.
Pembeleşen una önce ılık su karıştırılarak dökülür.
Sonra şeker ilave edilir ve karıştırılarak şeker yedirilir helva kıvamını alır.
Kaşık yardımıyla şekillendirdiğimiz helvayı fındık eşliğinde servise sunalım.
(isteğe göre çamfıstığı un kavrulurken ilave edilir)
Afiyet Olsun

Dondurmalı irmik helvası tarifinede bakabilirsiniz

3 yorum:

  1. bayılırım :) ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  2. Allahhh tutmayın beni yerim hepsini :)bayılıyorumda azcık :)

    YanıtlaSil
  3. vayyy.ben çok severim canım.harika olmuş.ellerine sağlık.öpüyorum.

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...