Buzluk Böreği Malzemeleri
5 tane yufka
1 kilo patates
1 kilo süt
250 gr yağlı peynir
70 gr tereyağ
Tuz
Hazırlanışı
Patatesler bol suda haşlanıp kabukları soyulur.Rendenin ince yeriyle rendelenir.Teflon tencereye alınan rende patates içine süt katılarak mama kıvamını alana kadar kısık ateşte karıştırılır.Rendelenmiş peynir,tuz,tereyağ patates püresine ilave edilerek karıştırılır ve ocaktan alınır.
Yufka tezgahta açılır.Üzerine harçtan her yerine gelecek şekilde sürülür.Tekrar üzerine yufka serilir,tekrar patatesli harç sürülür.Bu işlem 5 yufka üst üste gelecek şekilde tekrarlanır.Son yufkayada harç sürülür ve rulo şeklinde sarılır ikiye kesilen rulo streçlenerek buzlukta saklanır.Yenileceği zaman buzluktan çıkarıp donukken bir parmak kalınlığında kesilerek fırın tepsisine dizilir.Kızarana kadar pişirilir(biraz geç kızarıyor).Sıcak,sıcak servise sunulur.
Afiyet Olsun
tam benlik bir tarif. ani misafir baskınında bence buzlukta olması gereken bir börek. ellerinize sağlık
YanıtlaSilÇocukluk yıllarından beri bayılırım bu böreğe ellerine sağlık:))
YanıtlaSilŞahane görünüyor canım ellerine sağlık mutlu haftalar, sevgiler..
YanıtlaSiloffff.çayın yanında sıcak sıcak olsa süper olurdu canım.çok güzel olmuş.ellerine sağlık.öpüyorum.
YanıtlaSilHarika vallahi hemen aniden misafir gelince aninda ellimizde olan bir hamur isi. Ellerine saglik canim
YanıtlaSilacil misafirler için iyi fikir
YanıtlaSilat dolaba gelince misafir hemen hazırla :)
eline sağlık olsun
muhabbetsofrası,tarifkolik,sevda hanım,aylin hanım,mutfaktan miskokular,küçükmucizem hepinize yorumlar için teşekkürler gerçekten kurtarıcı börek tavsiye ederim sevgiler
YanıtlaSilellerine sağlık, nefis görünüyor.
YanıtlaSilEllerine sağlık canım ani misafirler ve ani acıkmalar için :) güzel bir börekmiş :)
YanıtlaSilEllerine sağlık canım,lezzetinin süper olduğu görüntüsünden de belli.
YanıtlaSilFavori böreklerimdendir,sahurda çok yapardım.Ama ben 3 yufkayla hazırlardım.5 lisini de deneyim.
Sevgilerimle...