Etli Çanak Enginar Malzemeleri
5 enginar
1 tatlı kaşığı salça
1 havuç
1 soğan
1 patates
1 biber
2 domates
150 gr kuşbaşı kuzu eti
1 yemek kaşığı tereyağ
1 fincan sıvıyağ
Tuz
Karabiber
2 tane küp şeker
1 tatlı kaşığı salça
1 havuç
1 soğan
1 patates
1 biber
2 domates
150 gr kuşbaşı kuzu eti
1 yemek kaşığı tereyağ
1 fincan sıvıyağ
Tuz
Karabiber
2 tane küp şeker
Etler tereyağla birlikte kısık ateşte kavrulur.
İnce doğranan soğanlar,salça ile birlikte kavrulan ete eklenir.
Sırasıyla küp doğranan patates,havuç,domates ve ince doğranan biber ilave edilerek kavurma işlemine devam edilir.
Kavurulan harç baharatlarla tatlandırılır.
Tencereye dizilen enginar çanaklarının içine eşit miktarda kavrulan harçtan koyalım.
1.5 su bardağı su,sıvıyağ ekleyerek kısık ateşte pişirelim.
Enginarlar yumuşayınca yemek pişmiştir afiyet olsun.
Afiyet Olsun
Ya ben bu enginarin lezzetini cok merak ediyorum bütün yemek bloglarinda karsima cikmaya basladi sanirsam tam mevsimi :D
YanıtlaSilbizim ewde enginar pek pişmez ama görüntüsüne bayıldım cnaım.harika olmuş.ellerine sağlık.öpüyorum.
YanıtlaSilbayılırım ben buna tam ziyafet benim için ellerine sağlık canım...
YanıtlaSilenginarı hep zeytinyağlı pişiririm, etli hiç denemedim, nefis görünüyor.
YanıtlaSilçok lezzetli görünüyorlar canım ellerine sağlık bol etli enfess
YanıtlaSilsevgiler hayırlı günler:)
CANIM ENGİNARI PEK SEVMEM AMA BU GÖRÜNTÜDE OLANINADA HAYIR DEMEM DOĞRUSU:)ÇOK GÜZEL OLMUŞ,ELLERİNE SAĞLIK...
YanıtlaSilbi sevemedim şu enginarı
YanıtlaSilne şekle soktuysam da yok inmiyor boğazdan aşağı :)
Un bocado exquisito.
YanıtlaSilBss.
ımmm çok iştah açıcı görünüyor ellerine sağlık canım
YanıtlaSilEnginar harika bir sebze ne şekilde olursa olsun bayılırım, ellerine sağlık canım nefis görünüyor..
YanıtlaSilSevgiler...