9 Haziran 2011 Perşembe

Etli Çanak Enginar

Etli Çanak Enginar Malzemeleri
5 enginar
1 tatlı kaşığı salça
1 havuç
1 soğan
1 patates
1 biber
2 domates
150 gr kuşbaşı kuzu eti
1 yemek kaşığı tereyağ
1 fincan sıvıyağ
Tuz
Karabiber
2 tane küp şeker
Hazırlanışı 
Etler tereyağla birlikte kısık ateşte kavrulur.
İnce doğranan soğanlar,salça ile birlikte kavrulan ete eklenir.
Sırasıyla küp doğranan patates,havuç,domates ve ince doğranan biber ilave edilerek kavurma işlemine devam edilir.
Kavurulan harç baharatlarla tatlandırılır.
Tencereye dizilen enginar çanaklarının içine eşit miktarda kavrulan harçtan koyalım.
1.5 su bardağı su,sıvıyağ ekleyerek kısık ateşte pişirelim.
Enginarlar yumuşayınca yemek pişmiştir afiyet olsun. 
Afiyet Olsun

10 yorum:

  1. Ya ben bu enginarin lezzetini cok merak ediyorum bütün yemek bloglarinda karsima cikmaya basladi sanirsam tam mevsimi :D

    YanıtlaSil
  2. bizim ewde enginar pek pişmez ama görüntüsüne bayıldım cnaım.harika olmuş.ellerine sağlık.öpüyorum.

    YanıtlaSil
  3. bayılırım ben buna tam ziyafet benim için ellerine sağlık canım...

    YanıtlaSil
  4. enginarı hep zeytinyağlı pişiririm, etli hiç denemedim, nefis görünüyor.

    YanıtlaSil
  5. çok lezzetli görünüyorlar canım ellerine sağlık bol etli enfess
    sevgiler hayırlı günler:)

    YanıtlaSil
  6. CANIM ENGİNARI PEK SEVMEM AMA BU GÖRÜNTÜDE OLANINADA HAYIR DEMEM DOĞRUSU:)ÇOK GÜZEL OLMUŞ,ELLERİNE SAĞLIK...

    YanıtlaSil
  7. bi sevemedim şu enginarı

    ne şekle soktuysam da yok inmiyor boğazdan aşağı :)

    YanıtlaSil
  8. ımmm çok iştah açıcı görünüyor ellerine sağlık canım

    YanıtlaSil
  9. Enginar harika bir sebze ne şekilde olursa olsun bayılırım, ellerine sağlık canım nefis görünüyor..
    Sevgiler...

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...