28 Haziran 2011 Salı

Gül Kurabiye

Gül Kurabiye Malzemeleri
250 gr tereyağ
1 çay bardağı sıvıyağ
2 çay bardağı pudra şekeri
250 gr nişasta
3.5 su bardağı un
1 paket vanilya
1 damla kırmızı gıda boyası
Hazırlanışı
Malzemelerle yumuşak bir hamur elde edelim.Yarım saat buzdolabında dinlendirelim.Dinlenmiş hamuru iki eşit parçaya bölüp yarısına gıda boyası ekleyerek tekrar yoğuralım.
Her iki parçadan ceviz büyüklüğünde bezeler hazırlayıp beş bezeyi avuç içimiz kadar büyütüp üst üste aralıklı bir pembe bir vanilyalı gelecek şekilde dizip rulo şeklinde sardığımız kurabiyeleri ortadan ikiye kesip kestiğimiz yerleri tepsiye gelecek şekilde dizip 160 derecede kızgın fırında 20 dk pişirelim.Soğuyan kurabiyeler servise hazırdır.
Afiyet Olsun

7 yorum:

  1. ilk defa yapmak için girişimde bulundugumda çok zormuş gib geldi ama bence yapımı çok basit yemesi bir o kadar keyifli.ellerine saglık.

    YanıtlaSil
  2. Emeğinize sağlık,hayırlı kandiller diliyorum.Sevgiler..

    YanıtlaSil
  3. Ellerine sağlık canım,çok güzel olmuşlar.Ben sade hamur olarak hazırlıyordum.Böyle 2 renkli de çok güzel görünüyorlar.
    Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  4. sürekli yaptığım gül tatlısından kurabiye yapmayı hiç düşünmemmiştim yani şekil olarak tebrikler hariak görünüyor

    elinize sağlık

    sevgiler

    YanıtlaSil
  5. Ben sevmem ama minik Kurabiye'm için yapıyorum artık böyle tatlar.
    Çok beğendim görüntüsünü,ekledim arşivime,yapılacaklar listesinde.
    Ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
  6. Elinize sağlık.Çok zarif görünüyorlar:)

    YanıtlaSil
  7. boya yerine ne eklesek ki :/

    çilek püresi olurmu
    mesela biraz çilek püresi
    biraz ıspanak püresi vs. :)

    eline sağlık olsun

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...