Gül Kurabiye Malzemeleri
250 gr tereyağ
1 çay bardağı sıvıyağ
2 çay bardağı pudra şekeri
250 gr nişasta
3.5 su bardağı un
3.5 su bardağı un
1 paket vanilya
1 damla kırmızı gıda boyası
Hazırlanışı
Malzemelerle yumuşak bir hamur elde edelim.Yarım saat buzdolabında dinlendirelim.Dinlenmiş hamuru iki eşit parçaya bölüp yarısına gıda boyası ekleyerek tekrar yoğuralım.
Her iki parçadan ceviz büyüklüğünde bezeler hazırlayıp beş bezeyi avuç içimiz kadar büyütüp üst üste aralıklı bir pembe bir vanilyalı gelecek şekilde dizip rulo şeklinde sardığımız kurabiyeleri ortadan ikiye kesip kestiğimiz yerleri tepsiye gelecek şekilde dizip 160 derecede kızgın fırında 20 dk pişirelim.Soğuyan kurabiyeler servise hazırdır.
Afiyet Olsun
ilk defa yapmak için girişimde bulundugumda çok zormuş gib geldi ama bence yapımı çok basit yemesi bir o kadar keyifli.ellerine saglık.
YanıtlaSilEmeğinize sağlık,hayırlı kandiller diliyorum.Sevgiler..
YanıtlaSilEllerine sağlık canım,çok güzel olmuşlar.Ben sade hamur olarak hazırlıyordum.Böyle 2 renkli de çok güzel görünüyorlar.
YanıtlaSilSevgilerimle...
sürekli yaptığım gül tatlısından kurabiye yapmayı hiç düşünmemmiştim yani şekil olarak tebrikler hariak görünüyor
YanıtlaSilelinize sağlık
sevgiler
Ben sevmem ama minik Kurabiye'm için yapıyorum artık böyle tatlar.
YanıtlaSilÇok beğendim görüntüsünü,ekledim arşivime,yapılacaklar listesinde.
Ellerinize sağlık...
Elinize sağlık.Çok zarif görünüyorlar:)
YanıtlaSilboya yerine ne eklesek ki :/
YanıtlaSilçilek püresi olurmu
mesela biraz çilek püresi
biraz ıspanak püresi vs. :)
eline sağlık olsun