Galeta Unlu Çıtır Malzemeleri
½ paket margarin1 çay bardağı sıvıyağ
1çay bardağı yoğurt
1 haşlanmış patates
1 yumurta sarısı(akı dışına)
1 paket kabartma tozu
Tuz
Un
İçi İçin
3 tane haşlanmış patates
1 çay bardağı rende kaşar
1 yemek kaşığı tereyağ
Tuz
Karabiber
Üzeri İçin
1yumurta akı
Galeta unu
3 tane haşlanmış patates
1 çay bardağı rende kaşar
1 yemek kaşığı tereyağ
Tuz
Karabiber
Üzeri İçin
1yumurta akı
Galeta unu
Hazırlanışı
Margarin veya tereyağ tavada eritilip cam kaba alınır.İçine sıvıyağ,yoğurt,haşlanmış rende patates,yumurta sarısı,kabartma tozu,tuz ve un ekleyerek yumuşak hamur elde edelim.Yarım saat hamuru dinlendirelim.
Üç patatesi haşlayıp kabuklarını ayıklayarak rendeleyelim.Tavaya aldığımız patateslere tereyağ,tuz,karabiber ilave ederek üç dakika kavuralım ve ocaktan alarak içine rende kaşar ekleyelim.
Hamurdan bezeler yaparak avucumuzun içi kadar büyütelim.
Patatesli içten bir yemek kaşığı koyup uçlarını toplayarak yuvarlayalım.Önce yumurta akına sonra galeta ununa bulayıp fırın tepsisine dizelim.Hamur bitene kadar bu işlemi tekrarlayalım. 170 derecede kızarana kadar pişirelim.Galetalı çıtırlar sıcak sıcak servise hazırdır.
Afiyet Olsun
Diğer poğaça tariflerine bakmak isterseniz buyrun
3-2-1 Poğaça
Galete Unlu Poğaça
Düğüm Poğaça
Mayalı Poğaça
D Poğaça
Peynirli Poğaça
Zeytinli Poğaça
Mercimekli Poğaça
Diğer poğaça tariflerine bakmak isterseniz buyrun
3-2-1 Poğaça
Galete Unlu Poğaça
Düğüm Poğaça
Mayalı Poğaça
D Poğaça
Peynirli Poğaça
Zeytinli Poğaça
Mercimekli Poğaça
Nefis nefis!!! Ellerine saglik canim
YanıtlaSilAyy pek leziz ve çıtır çıtır görünüyor!Ellerine sağlık..
YanıtlaSilpatatesli herşeye bayılıyorum nefis gözüküyorlar ellerine sağlık
YanıtlaSilÇıtır çıtır yanına da çay süper olur ellerine sağlık,sevgiler
YanıtlaSilkıyır kıyır bir poğaça olmuş canım.ellerine sağlık.öpüyorum.
YanıtlaSilben geldim:))
YanıtlaSilpoğaçalar nefis ellerinize sağlık sevgiler
harika bir tuzlu çeşidi
YanıtlaSilkesinlikle denenecektir
Kurabiye içinde patates? Denemeye değer görünüyor. =) Ellerinize sağlık.^^
YanıtlaSil