6 Temmuz 2011 Çarşamba

Galeta Unlu Çıtır Poğaça

Galeta Unlu Çıtır Malzemeleri
½  paket margarin
1 çay bardağı sıvıyağ
1çay bardağı yoğurt
1 haşlanmış patates
1 yumurta sarısı(akı dışına)
1 paket kabartma tozu
Tuz
Un

İçi İçin
3 tane haşlanmış patates
1 çay bardağı rende kaşar
1 yemek kaşığı tereyağ
Tuz
Karabiber
Üzeri İçin
1yumurta akı
Galeta unu
Hazırlanışı
Margarin veya tereyağ tavada eritilip cam kaba alınır.İçine sıvıyağ,yoğurt,haşlanmış rende patates,yumurta sarısı,kabartma tozu,tuz ve un ekleyerek yumuşak hamur elde edelim.Yarım saat hamuru dinlendirelim.
Üç patatesi haşlayıp kabuklarını ayıklayarak rendeleyelim.Tavaya aldığımız patateslere tereyağ,tuz,karabiber ilave ederek üç dakika kavuralım ve ocaktan alarak içine rende kaşar ekleyelim.
Hamurdan bezeler yaparak avucumuzun içi kadar büyütelim.
Patatesli içten bir yemek kaşığı koyup uçlarını toplayarak yuvarlayalım.Önce yumurta akına sonra galeta ununa bulayıp fırın tepsisine dizelim.Hamur bitene kadar bu işlemi tekrarlayalım. 170 derecede kızarana kadar pişirelim.Galetalı çıtırlar sıcak sıcak servise hazırdır.

8 yorum:

  1. Nefis nefis!!! Ellerine saglik canim

    YanıtlaSil
  2. Ayy pek leziz ve çıtır çıtır görünüyor!Ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
  3. patatesli herşeye bayılıyorum nefis gözüküyorlar ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  4. Çıtır çıtır yanına da çay süper olur ellerine sağlık,sevgiler

    YanıtlaSil
  5. kıyır kıyır bir poğaça olmuş canım.ellerine sağlık.öpüyorum.

    YanıtlaSil
  6. ben geldim:))
    poğaçalar nefis ellerinize sağlık sevgiler

    YanıtlaSil
  7. harika bir tuzlu çeşidi
    kesinlikle denenecektir

    YanıtlaSil
  8. Kurabiye içinde patates? Denemeye değer görünüyor. =) Ellerinize sağlık.^^

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...