Mısır Gevrekli Kurabiye Malzemeleri
2 yumurta
1 çay bardağı şeker
½ paket tereyağ(oda sıcaklığında)
½ paket kabartma tozu
1 paket nişasta(400gr)
Üzeri İçin
250 gr çokokrem
2 yemek kaşığı sıvıyağ
1 paket gevrek
Hazırlanışı
Tüm malzemeler cam kapta yoğurulur.Elde edilen hamur iki eşit parçaya bölünür.Bölünen hamur oklava gibi yuvarlanarak uzunlamasına büyütülüp,5 cm genişliğinde bıçakla kesilir.Hamurun öbür yarısına aynı işlem uygulanır(toplam 40 tane kurabiye çıkıyor) Kesilen kurabiyelerin üzerine elimizle biraz bastıralım ve nişastaladığımız fırın tepsisine dizelim.Kızgın fırında 10 dakika pişirelim.Tavada sıvıyağla birlikte çikolatayı eritelim,ılınan kurabiyeleri önce çikolataya sonra gevreğe bulayalım.hazırlanan kurabiyeleri servis kabına dizerek soğumaya bırakalım.
Afiyet Olsun
ya şu mısır gevreğini niye sevemedim ben..ama güzel görünüyor ellerinize sağlık..bir gün zincirlerimi kıracam:))
YanıtlaSilsüper bir görüntü olmuş cnaım.kurabiyeler o kadar güzel görünüyorki olsa kaçtanesini yerdim şimdi.ellerine sağlık.öpüyorum.
YanıtlaSilleziz görünüyor, çocuklar bayılır, ellerine sağlık.
YanıtlaSilElinize sağlık nefis bir kurabiye olmuş:)
YanıtlaSilNe kadar güzel bir görüntü olmuş çok cezbedici ve iştah açıcı. Ellerine sağlık.
YanıtlaSilBende yapmıştım böyle mısır gevrekli..
YanıtlaSilÇıtır çıtır nefis oluyor.
Ellerine sağlık.
Sevgiler.
off şahane görünüyor hilal hanımcım ellerinize sağlık çay yanına süper olurdu ah keşke olsaydı şuan demekten kendimi alamadım :)
YanıtlaSildeğişik bir kurabiye tarifim daha oldu:) paylaşımınız için teşekkürler...
YanıtlaSilellerıne sağlık canım cok guzel olmuş
YanıtlaSilçok harika
YanıtlaSilBu kurabiyenin uzun şeklini yapardı bir arkadaşım muhteşem lezzetli bir kurabiyedir ellerine sağlık
YanıtlaSilacaba hazır çikolata sosuna batırsak olur mu kurabiyeleri
YanıtlaSilhazır çikolata sosu olmaz diye düşünüyorum.Çünkü çikolatanın donma özelliği gevrekleri kurabiyenin üzerinde tutuyor.Yerkende ele bulaşmıyor.Kolay gelsin .Sevgiler
SilBen bu tarifi yaptım ama tutturamadım.Kurabiyeler çikolataya bataırınca hep kırıldı.Daha kötüsü çikolata erimedi ısının etkisiyle garip bir hal aldı.Hatta birazını benmari usulü erittim yine olmadı iyi bir marka almama rağmen.Üzeri için başka nasıl bir alternatif olur ve siz hangi marka aldınız çikolatayı baş harfini yazarsanız sevinirim.
YanıtlaSilöncelikle hosgeldınız sıteye.neden yapamadıgınızı pek anlamadım.Cıkolatanın markasını zaten yazdım dıkkat etmedınız heralde.Sıvıyagla bırlıkte gayet guzel erıyor neden erımedıgını anlamadım kusura bakmayın.kurabıyelere bıraz dıkkat edılmesı gerekır sonucta nısastalı.Kolay gelsın elımden geldıgınce yardımcı olmaya calıstım
Siltarifinizi ilk defa denedim ama sonuc mükemmel ötesi oldu tesekkürler
YanıtlaSilAfiyet olsun bende yorumunuz için teşekkür ettim sevgiler
YanıtlaSil