Mısır Gevrekli Kurabiye

Mısır Gevrekli Kurabiye Malzemeleri
2 yumurta
1 çay bardağı şeker
½ paket tereyağ(oda sıcaklığında)
½ paket kabartma tozu
1 paket nişasta(400gr)
Üzeri İçin
250 gr çokokrem
2 yemek kaşığı sıvıyağ
1 paket gevrek
Hazırlanışı
Tüm malzemeler cam kapta yoğurulur.Elde edilen hamur iki eşit parçaya bölünür.Bölünen hamur oklava gibi yuvarlanarak uzunlamasına büyütülüp,5 cm genişliğinde bıçakla kesilir.Hamurun öbür yarısına aynı işlem uygulanır(toplam 40 tane kurabiye çıkıyor) Kesilen kurabiyelerin üzerine elimizle biraz bastıralım ve nişastaladığımız fırın tepsisine dizelim.Kızgın fırında 10 dakika pişirelim.Tavada sıvıyağla birlikte çikolatayı eritelim,ılınan kurabiyeleri önce çikolataya sonra gevreğe bulayalım.hazırlanan kurabiyeleri servis kabına dizerek soğumaya bırakalım.
Afiyet Olsun

Yorumlar

  1. ya şu mısır gevreğini niye sevemedim ben..ama güzel görünüyor ellerinize sağlık..bir gün zincirlerimi kıracam:))

    YanıtlaSil
  2. süper bir görüntü olmuş cnaım.kurabiyeler o kadar güzel görünüyorki olsa kaçtanesini yerdim şimdi.ellerine sağlık.öpüyorum.

    YanıtlaSil
  3. leziz görünüyor, çocuklar bayılır, ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  4. Elinize sağlık nefis bir kurabiye olmuş:)

    YanıtlaSil
  5. Ne kadar güzel bir görüntü olmuş çok cezbedici ve iştah açıcı. Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  6. Bende yapmıştım böyle mısır gevrekli..
    Çıtır çıtır nefis oluyor.
    Ellerine sağlık.
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  7. off şahane görünüyor hilal hanımcım ellerinize sağlık çay yanına süper olurdu ah keşke olsaydı şuan demekten kendimi alamadım :)

    YanıtlaSil
  8. değişik bir kurabiye tarifim daha oldu:) paylaşımınız için teşekkürler...

    YanıtlaSil
  9. ellerıne sağlık canım cok guzel olmuş

    YanıtlaSil
  10. Bu kurabiyenin uzun şeklini yapardı bir arkadaşım muhteşem lezzetli bir kurabiyedir ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  11. acaba hazır çikolata sosuna batırsak olur mu kurabiyeleri

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hazır çikolata sosu olmaz diye düşünüyorum.Çünkü çikolatanın donma özelliği gevrekleri kurabiyenin üzerinde tutuyor.Yerkende ele bulaşmıyor.Kolay gelsin .Sevgiler

      Sil
  12. Ben bu tarifi yaptım ama tutturamadım.Kurabiyeler çikolataya bataırınca hep kırıldı.Daha kötüsü çikolata erimedi ısının etkisiyle garip bir hal aldı.Hatta birazını benmari usulü erittim yine olmadı iyi bir marka almama rağmen.Üzeri için başka nasıl bir alternatif olur ve siz hangi marka aldınız çikolatayı baş harfini yazarsanız sevinirim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. öncelikle hosgeldınız sıteye.neden yapamadıgınızı pek anlamadım.Cıkolatanın markasını zaten yazdım dıkkat etmedınız heralde.Sıvıyagla bırlıkte gayet guzel erıyor neden erımedıgını anlamadım kusura bakmayın.kurabıyelere bıraz dıkkat edılmesı gerekır sonucta nısastalı.Kolay gelsın elımden geldıgınce yardımcı olmaya calıstım

      Sil
  13. tarifinizi ilk defa denedim ama sonuc mükemmel ötesi oldu tesekkürler

    YanıtlaSil
  14. Afiyet olsun bende yorumunuz için teşekkür ettim sevgiler

    YanıtlaSil

Yorum Gönder