29 Temmuz 2011 Cuma

Patatesli Peynirli Tart

Peynirli Patatesli Tart Malzemeleri
250 gr tereyağ(yumuşak kıvamda)
1 fincan sıvıyağ
1 fincan yoğurt
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tuz
Un
İç Malzemeleri
2 küçük patates
250 gr peynir
5 dal maydanoz
Karabiber
Pulbiber
Tuz
Üzeri için
1 yumurtanın sarısı
Hazırlanışı
Bir gün önceden haşlanmış patatesler ve peynir rendelenir.(patateslerin önceden haşlanmış olması iç harcın cıvık olmaması için)Maydanozlar ince doğranarak eklenir ve baharatlarla harç karıştırılarak hazırlanır.
Yumuşak yağ,sıvıyağ,yoğurt,kabartma tozu,tuz ve un eklenerek kıvamlı bir hamur elde edilir.Hamurun yarısından fazlası merdane yardımıyla tepsi çapında açılır yağlanmış yuvarlak cam tepsiye hamur alınır üzerine iç harç eşit miktarda döşenir.Kalan hamurdan şeritler yapılarak patatesli harcın üstü kafes şeklinde örülür,Şeritlere yumurta sarısı sürülerek kızgın fırında kızarana kadar pişirilir.
Afiyet Olsun

5 yorum:

  1. Elinize sağlık şık ve lezzetli bir tarif sevgiler...

    YanıtlaSil
  2. görüntü çok güzel canım.harika olmuş.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  3. aa benim poğaça tarifim hiç bu şekilde yapmayı düşünmemiştim. teşekkürler fikir için

    YanıtlaSil
  4. çok severim böyle lezzetleri...
    çayın yanında mis gibi gider

    elinize sağlık

    YanıtlaSil
  5. Peynir ve patates karışımı güzel olur böreklerde. Tartın içinde de hoş bi' lezzet olmuştur diye tahmin ediyorum. Bu tarifleri bir kenara yazıyorum, içlerinde cidden orijinal pek çok şey var. Ellerinize sağlık. =)

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...