23 Ağustos 2011 Salı

Ekşili Patlıcan Yemeği

Ekşili Patlıcan Malzemeleri
1 kilo patlıcan
5 domates
1 soğan
1 baş sarımsak
½ fincan sirke
1 çay bardağı zeytinyağ
1 su bardağı su
Tuz
2 kesme şeker
Hazırlanışı
Patlıcanlar alaca soyulduktan sonra parmak kalınlığında dilimlenir,tuzlu suda bekletilir.
Acısı çıkan patlıcanlar sıkılarak süzülür.
Teflon tavada az sıvıyağda kızartılır.
Kızaran patlıcanlar cam tepsiye kat kar dizilir.

Ayrı tavada ince doğradığımız soğan sıvıyağda sarartılır.
Küp domatesler,şeker,ayıklayıp dövdüğümüz sarımsaklar,tuz eklenerek kavurma işlemi domatesler pişene kadar devam eder.
Pişen sosa yarım fincan sirke ilave edilerek karıştırılır.
Hazırlanan sos patlıcanların üzerine yayılır bir bardak su ilavesiyle 15 dk pişirilir.
Ilık veya soğuk olarak servise sunulur.
Afiyet Olsun

7 yorum:

  1. çok lezzetli görünüyor canım.ellerine sağlık.öpüyorum.

    YanıtlaSil
  2. Patlıcanın her yemeği çok güzel.Bu da çok güzel bir tarif olmuş.Ellerine sağlık:)

    YanıtlaSil
  3. patlıcana bayılırım. tarif süper ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  4. ellerine saglik enfes görünüyor..
    hayirli geceler..

    YanıtlaSil
  5. ben bizimkilere sevdiremedim bu yemegi oysa ben çok severim.ellerine saglık.

    YanıtlaSil
  6. Patlıcan yemeklerine bayılan ben patlıcan salatasından başka ağzına patlıcan koymayan bir eşle evliyim:)
    Ellerine sağlık canım harika görünüyor:)

    YanıtlaSil
  7. ve bu yemeği yerken çatal kullanmayacaksın. bandırıp bandırıp yiyeceksin :D

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...