Ekşili Patlıcan Malzemeleri
1 kilo patlıcan5 domates
1 soğan
1 baş sarımsak
½ fincan sirke
1 çay bardağı zeytinyağ
1 su bardağı su
Tuz
2 kesme şeker
Hazırlanışı
Patlıcanlar alaca soyulduktan sonra parmak kalınlığında dilimlenir,tuzlu suda bekletilir.
Acısı çıkan patlıcanlar sıkılarak süzülür.
Teflon tavada az sıvıyağda kızartılır.
Kızaran patlıcanlar cam tepsiye kat kar dizilir.
Acısı çıkan patlıcanlar sıkılarak süzülür.
Teflon tavada az sıvıyağda kızartılır.
Kızaran patlıcanlar cam tepsiye kat kar dizilir.
Ayrı tavada ince doğradığımız soğan sıvıyağda sarartılır.
Küp domatesler,şeker,ayıklayıp dövdüğümüz sarımsaklar,tuz eklenerek kavurma işlemi domatesler pişene kadar devam eder.
Pişen sosa yarım fincan sirke ilave edilerek karıştırılır.
Küp domatesler,şeker,ayıklayıp dövdüğümüz sarımsaklar,tuz eklenerek kavurma işlemi domatesler pişene kadar devam eder.
Pişen sosa yarım fincan sirke ilave edilerek karıştırılır.
Hazırlanan sos patlıcanların üzerine yayılır bir bardak su ilavesiyle 15 dk pişirilir.
Ilık veya soğuk olarak servise sunulur.
Ilık veya soğuk olarak servise sunulur.
Afiyet Olsun
çok lezzetli görünüyor canım.ellerine sağlık.öpüyorum.
YanıtlaSilPatlıcanın her yemeği çok güzel.Bu da çok güzel bir tarif olmuş.Ellerine sağlık:)
YanıtlaSilpatlıcana bayılırım. tarif süper ellerine sağlık
YanıtlaSilellerine saglik enfes görünüyor..
YanıtlaSilhayirli geceler..
ben bizimkilere sevdiremedim bu yemegi oysa ben çok severim.ellerine saglık.
YanıtlaSilPatlıcan yemeklerine bayılan ben patlıcan salatasından başka ağzına patlıcan koymayan bir eşle evliyim:)
YanıtlaSilEllerine sağlık canım harika görünüyor:)
ve bu yemeği yerken çatal kullanmayacaksın. bandırıp bandırıp yiyeceksin :D
YanıtlaSil