25 Kasım 2011 Cuma

Hamsi Buğulama

Hamsi Buğulama Malzemeleri
1 kilo hamsi
1 limon suyu
1/2 çay bardağı zeytinyağ
1 yemek kaşığı salça
1 su bardağı su
1/2 demet maydanoz
tuz

Hazırlanışı
Hamsiler ayıklanıp güzelce yıkanır,süzülmeye bırakılır.Süzülen balıklar tepsiye dizilir.Bir bardak suyla salça açılır.Balıkların üzerine gezdirilir.Sırasıyla limon suyu,zeytinyağ,tuz eklenir ocak üstünde kısık ateşte yarım saat pişirilir.Pişmeye yakın üzerine bol maydanoz ekleyerek ocaktan alalım.
Afiyet Olsun

3 yorum:

  1. hamsi yemeyeli uzun zaman oldu ama görüncede canım çekti.ellerine sağlık canım.çok güzel olmuş.sevgiler.

    YanıtlaSil
  2. hamsi en sevdiğim balıktır, ellerine sağlık, nefis.

    YanıtlaSil
  3. Sevda hanım,noblesse güzel yorumlarınız için teşekkürler sevgiler

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...