27 Kasım 2011 Pazar

Pasta Kursu

Pasta Kursuna başlayalı iki hafta oldu ama ben daha yeni yayınlamaya vakit buldum.Çok zevkli hoş bir ortam.Yaptıklarımı vakit buldukça sizlerle paylaşmak istiyorum. ilk hafta konumuz kurupastalar (kurabiyeler) ama hepsini çekemedim.Çekebildiğim resimleri paylaştım umarım beğenirsiniz.


Kurabiye Hamuru Malzemeleri
  • 250 gr margarin
  • 4 su bardağı un
  • 1 su bardağı pudra şekeri(iki parmak eksik)
  • 1 vanilya
  • 1 çay kaşığı ucu kabartma tozu
  • 1 yumurta
  • Tatlandırmak İçin
  • 1tatlı kaşığı tarçı
  • 2 yemek kaşığı kakao
    Hazırlanışı
    Buzdolabından çıkan margarini bıçak yardımyla una yediriyoruz.(margarin soğuk olduğu için bıçakla tezgahta veya tepside bu işlemi yapalım).

    Unla karışan hamurun ortasını açıp yumurtayı kıralım.Etrafına sırasıyla pudra şekeri,tuz,kabartıcı,vanilya ilaveederek parmaklarımızın ucuyla karıştırarak hamurumuzu elde edelim.hazırlanan hamuru streçleyerek buzdolabında 15dk bekletelim.
     
    Dilersek hamura tarçın ekleyip yoğuralım ve merdane yardıyla tabak genişliğinde açalım ve elimizdeki kalıplarla şekillendirelim resimdede görüldüğü gibi gülen yüzler,çiçekliler gibi siz nasıl isterseniz.

    Dinlenen hamur şekillendirmeye hazırdır.isteye bağlı tatlandıra biliriz,hamuru ikiye bölüp yarısına kakao katarak tekrar yoğuralım ve merdane yardımıyyla tabak genişliğinde büyütelim.diğer hamuruda aynı ölçüde açalım.Üst üste  gelicek şekilde koyup rulo yapalım streçleyip biraz buzdolabında bekletelim(daha güzel kesiliyor)Beklettiğimiz hamuru bir parmak kalınlığında keserek fırın tepsisine alalım.170 derecede öncede ısıttığımız fırında 15dk pişirelim.


    Tuzlu Kurabiye Hamuru Malzemeleri
    • 250 gr margarin
    • 4 su bardağı un
    • 1çay kaşığı mahlep
    • 1 çay kaşığı ucu kabartma tozu
    • 1 yumurta
    • 2Çay kaşığı tuz
    • Hazırlanışı
      Tuzlu hamurdanda kurupastalar yapıp üzerine yumurta sarısı sürüp çörekotu,susam,haşhaş tohumuyla süsleyerek 170 derecede kızgın fırında pişiriyoruz.
      Tatlı kurabiyeleri çektim ama tuzlular geçe kaldı.Bizde tatlı yerken içimiz bayıldı tuzlular pişincede haliyle resimleyemeden bitti.Haftaya şeker hamuruyla kurabiyeleri süslemeyi görücez.Bende yaptıklarımı yayınlarım inşallah.
      Afiyet olsun 
       
      Un Kurabiyesi Hamuru Malzemeleri
      250 gr margarin
      3 su bardağı un
      1/2 su bardağı nişasta
      1 su bardağı pudra şekeri(iki parmak eksik)
      1 vanilya
      1 çay kaşığı ucu kabartma tozu
      1 yumurta
    • Üzeri İçin 
    • pudra şekeri
    • Hazırlanışı 
    • Odasıcaklığındaki margarini cam kaba alıp tüm malzemelerle yoğurarak kulak memesi yumuşaklığında hamur elde edelim.(un kıvama göre ayarlanır)Hamurdan küçük toplar yapılarak fırıntepsisine dizilir.Top kurabiyelerin üzerine çatalla bastırarak şekillendirelim.170 derecede önceden kızgın fırında pembeleşinceye kadar pişirelim.Bol pudra şekerine buladığımız kurabiyeler servise hazırdır.
    • Afiyet olsun

8 yorum:

  1. kurabiye hamurundakı margarini neden soğuk kullandınız merak ettim canım.biz hep yumuşatıruz ya.bir özelliğimi var diye.ellerinize sağlık.öpüyorum.

    YanıtlaSil
  2. Hilalcim senin kursa ihtiyacın yok bence, yaptıklarınız çok güzel, un kurabiyesine bayılırım.

    YanıtlaSil
  3. canım ne güzel kursa gitmeniz... sizden çok şeyler öğreneceğiz demek..
    başarılar kolaylıklar dilerim
    kuru pastalar harika görünüyor
    ellerine sağlık sevgiler:)))

    YanıtlaSil
  4. Hilal hm ziyaretinize ve blogunuzu tanıdığıma çok sevindim. Her zaman beklerim. Bende bundan sonra takipteyim.
    Kaymaçinaya gelince yumurta kokmuyor, deneyebilirsin.
    Bende kurabiyeler daha az margarin kullanılamazmı diye soracağım. Malum margarinden kaçıyorumda.
    Ama hepside muhteşem ellerine sağlık.
    Sevgiler..

    YanıtlaSil
  5. çok sevindim adina güzel arkadasim, ne iyi ettin de yazildin :)

    YanıtlaSil
  6. sevda hanım margarini soguk kullanma amacımız daha az un yemesi ve kıyır bisküvü kıyavımda olmasıdır.hocamız öyle açıkladı:) tesekkurler sevgiler
    Noblesse o senın guzel dusuncen tesekkur ederım canım
    fatma hanım ben tesekkur ederım sevgıler
    feray hanım kaymaçina açıklamanız için teşekkur ederım deniceğim inşallah.Margarin yerine tereyağda kullanabilirsiniz daha sağlıklı mağlum bize kursta o şekilde gösterildi teşekkurler sevgiler.mavi ruyam tesekkur ederım arkdasım sevgiler

    YanıtlaSil
  7. Hepsi de nefis görünüyor, ellerinize sağlık. Paylaşımlarınız sayesinde bizler de teorik olarak bu kurstan faydalanacağız galiba:))
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  8. Ellerinize sağlık. Hepsi çok güzel. Canım un kurabiyesi çekti. Sevgiler..

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...