Pasta Kursuna başlayalı iki hafta oldu ama ben daha yeni yayınlamaya
vakit buldum.Çok zevkli hoş bir ortam.Yaptıklarımı vakit buldukça
sizlerle paylaşmak istiyorum. ilk hafta konumuz kurupastalar
(kurabiyeler) ama hepsini çekemedim.Çekebildiğim resimleri paylaştım
umarım beğenirsiniz.
Kurabiye Hamuru Malzemeleri
- 250 gr margarin
- 4 su bardağı un
- 1 su bardağı pudra şekeri(iki parmak eksik)
- 1 vanilya
- 1 çay kaşığı ucu kabartma tozu
- 1 yumurta
- Tatlandırmak İçin
- 1tatlı kaşığı tarçı
- 2 yemek kaşığı kakaoHazırlanışıBuzdolabından çıkan margarini bıçak yardımyla una yediriyoruz.(margarin soğuk olduğu için bıçakla tezgahta veya tepside bu işlemi yapalım).
Dilersek hamura tarçın ekleyip yoğuralım ve merdane yardıyla tabak genişliğinde açalım ve elimizdeki kalıplarla şekillendirelim resimdede görüldüğü gibi gülen yüzler,çiçekliler gibi siz nasıl isterseniz.
Dinlenen hamur şekillendirmeye hazırdır.isteye bağlı tatlandıra biliriz,hamuru ikiye bölüp yarısına kakao katarak tekrar yoğuralım ve merdane yardımıyyla tabak genişliğinde büyütelim.diğer hamuruda aynı ölçüde açalım.Üst üste gelicek şekilde koyup rulo yapalım streçleyip biraz buzdolabında bekletelim(daha güzel kesiliyor)Beklettiğimiz hamuru bir parmak kalınlığında keserek fırın tepsisine alalım.170 derecede öncede ısıttığımız fırında 15dk pişirelim.
Tuzlu Kurabiye Hamuru Malzemeleri- 250 gr margarin
- 4 su bardağı un
- 1çay kaşığı mahlep
- 1 çay kaşığı ucu kabartma tozu
- 1 yumurta
- 2Çay kaşığı tuz
- Hazırlanışı Tuzlu hamurdanda kurupastalar yapıp üzerine yumurta sarısı sürüp çörekotu,susam,haşhaş tohumuyla süsleyerek 170 derecede kızgın fırında pişiriyoruz.Tatlı kurabiyeleri çektim ama tuzlular geçe kaldı.Bizde tatlı yerken içimiz bayıldı tuzlular pişincede haliyle resimleyemeden bitti.Haftaya şeker hamuruyla kurabiyeleri süslemeyi görücez.Bende yaptıklarımı yayınlarım inşallah.Afiyet olsunUn Kurabiyesi Hamuru Malzemeleri250 gr margarin3 su bardağı un1/2 su bardağı nişasta1 su bardağı pudra şekeri(iki parmak eksik)1 vanilya1 çay kaşığı ucu kabartma tozu1 yumurta
- Üzeri İçin
- pudra şekeri
- Hazırlanışı
- Odasıcaklığındaki margarini cam kaba alıp tüm malzemelerle yoğurarak kulak memesi yumuşaklığında hamur elde edelim.(un kıvama göre ayarlanır)Hamurdan küçük toplar yapılarak fırıntepsisine dizilir.Top kurabiyelerin üzerine çatalla bastırarak şekillendirelim.170 derecede önceden kızgın fırında pembeleşinceye kadar pişirelim.Bol pudra şekerine buladığımız kurabiyeler servise hazırdır.
- Afiyet olsun
kurabiye hamurundakı margarini neden soğuk kullandınız merak ettim canım.biz hep yumuşatıruz ya.bir özelliğimi var diye.ellerinize sağlık.öpüyorum.
YanıtlaSilHilalcim senin kursa ihtiyacın yok bence, yaptıklarınız çok güzel, un kurabiyesine bayılırım.
YanıtlaSilcanım ne güzel kursa gitmeniz... sizden çok şeyler öğreneceğiz demek..
YanıtlaSilbaşarılar kolaylıklar dilerim
kuru pastalar harika görünüyor
ellerine sağlık sevgiler:)))
Hilal hm ziyaretinize ve blogunuzu tanıdığıma çok sevindim. Her zaman beklerim. Bende bundan sonra takipteyim.
YanıtlaSilKaymaçinaya gelince yumurta kokmuyor, deneyebilirsin.
Bende kurabiyeler daha az margarin kullanılamazmı diye soracağım. Malum margarinden kaçıyorumda.
Ama hepside muhteşem ellerine sağlık.
Sevgiler..
çok sevindim adina güzel arkadasim, ne iyi ettin de yazildin :)
YanıtlaSilsevda hanım margarini soguk kullanma amacımız daha az un yemesi ve kıyır bisküvü kıyavımda olmasıdır.hocamız öyle açıkladı:) tesekkurler sevgiler
YanıtlaSilNoblesse o senın guzel dusuncen tesekkur ederım canım
fatma hanım ben tesekkur ederım sevgıler
feray hanım kaymaçina açıklamanız için teşekkur ederım deniceğim inşallah.Margarin yerine tereyağda kullanabilirsiniz daha sağlıklı mağlum bize kursta o şekilde gösterildi teşekkurler sevgiler.mavi ruyam tesekkur ederım arkdasım sevgiler
Hepsi de nefis görünüyor, ellerinize sağlık. Paylaşımlarınız sayesinde bizler de teorik olarak bu kurstan faydalanacağız galiba:))
YanıtlaSilSevgiler.
Ellerinize sağlık. Hepsi çok güzel. Canım un kurabiyesi çekti. Sevgiler..
YanıtlaSil