Acılı Kurabiye Malzemeleri
125 gr tereyağ(oda sıcaklığında)1 çay bardağı sıvıyağ
1 yumurta sarısı
1 çay kaşığı karbonat
3 damla limon
1 çay kaşığı şeker
1 çay kaşığı tuz
3.5 su bardağı un
Hazırlanışı
Cam bir kapta tüm malzemeler karıştırılarak hamur elde edilir.Gerekirse un ilavesi yapılır.Hamurun karbonatlı olması özelliği hem renginide daha sarımsı yapıyor.15 dk dolapta dinlendirilen hamur dört parçaya bölünür.Her parçayı tezgahta yuvarlayarak uzun rulo Yapılır.Rulodan enlemesine kestiğimiz kurabiyeleri fırın tepsisine dizelim.Kurabiyelerin üzerlerine işaret parmağımızla hafif bastıralım.Parmak izi olan oyuklara kırmızıpul biberle kaplayalım 170 derece önceden ısıttığımız fırında pişirelim.Tuzlu acılı kurabiyeler ikrama hazırdır.
Afiyet Olsun
Cok enteresan bir kurabiye mutlaka deniyecegim ellerin dert görmezsin
YanıtlaSilIlk kez yolum dusut buraya. O sari civcivler ne seker oyle, icimi acti :)
YanıtlaSilAy çok değişik ve güzel bir tarif canım en kısa zamanda denemeliyim.ellerine sağlık..
YanıtlaSilellerine sağlık, acıseverler için nefis bir tat olduğundan eminim:)))
YanıtlaSilenteresan olmus :) tuzlu acili, canim çekti simdi ! Ellerine saglik canim :)
YanıtlaSilhayirli cumalar...
Ayla hanım teşekkürler denerseniz memnun kalacağınıza eminim sevgiler
YanıtlaSilSevgili lama hoşgeldin iyiki yolun düştü beğendiğin için teşekkürler
Limon çiçekleri tavsiye ederim şimdiden afiyet olsun sevgiler
Noblesse haklısın acı sever kurabiyesi sevgiler
Mavi rüyam teşekkürler sizede hayırlı cumalar sevgiler
Acılı olan herşey benim için önceliklidir:) ellerinize sağlık
YanıtlaSilRenk mutfağı teşekkürler sevgiler
YanıtlaSilTuzlu kurabiyeleri çok severim,ellerinize sağlık
YanıtlaSilSevgiler,
yemek vakti teşekkürler sevgiler
YanıtlaSil