2 Aralık 2011 Cuma

Acılı Kurabiye

Acılı Kurabiye Malzemeleri
125 gr tereyağ(oda sıcaklığında)
1 çay bardağı sıvıyağ
1 yumurta sarısı
1 çay kaşığı karbonat
3 damla limon
1 çay kaşığı şeker
1 çay kaşığı tuz
3.5 su bardağı un
Hazırlanışı
Cam bir kapta tüm malzemeler karıştırılarak hamur elde edilir.Gerekirse un ilavesi yapılır.Hamurun karbonatlı olması özelliği hem renginide daha sarımsı yapıyor.15 dk dolapta dinlendirilen hamur dört parçaya bölünür.Her parçayı tezgahta yuvarlayarak uzun rulo Yapılır.Rulodan enlemesine kestiğimiz kurabiyeleri fırın tepsisine dizelim.Kurabiyelerin üzerlerine işaret parmağımızla hafif bastıralım.Parmak izi olan oyuklara kırmızıpul biberle kaplayalım 170 derece önceden ısıttığımız fırında pişirelim.Tuzlu acılı kurabiyeler ikrama hazırdır.
Afiyet Olsun

10 yorum:

  1. Cok enteresan bir kurabiye mutlaka deniyecegim ellerin dert görmezsin

    YanıtlaSil
  2. Ilk kez yolum dusut buraya. O sari civcivler ne seker oyle, icimi acti :)

    YanıtlaSil
  3. Ay çok değişik ve güzel bir tarif canım en kısa zamanda denemeliyim.ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
  4. ellerine sağlık, acıseverler için nefis bir tat olduğundan eminim:)))

    YanıtlaSil
  5. enteresan olmus :) tuzlu acili, canim çekti simdi ! Ellerine saglik canim :)
    hayirli cumalar...

    YanıtlaSil
  6. Ayla hanım teşekkürler denerseniz memnun kalacağınıza eminim sevgiler

    Sevgili lama hoşgeldin iyiki yolun düştü beğendiğin için teşekkürler

    Limon çiçekleri tavsiye ederim şimdiden afiyet olsun sevgiler

    Noblesse haklısın acı sever kurabiyesi sevgiler


    Mavi rüyam teşekkürler sizede hayırlı cumalar sevgiler

    YanıtlaSil
  7. Acılı olan herşey benim için önceliklidir:) ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  8. Renk mutfağı teşekkürler sevgiler

    YanıtlaSil
  9. Tuzlu kurabiyeleri çok severim,ellerinize sağlık



    Sevgiler,

    YanıtlaSil
  10. yemek vakti teşekkürler sevgiler

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...