Biscotti Malzemeleri
4 yumurta
1.5 su bardağı şeker
1 su bardağı badem veye fındık
1/2 paket kabartmatozu
1 çay kaşığı tarçın
1 vanilya
100 gr tereyağ veya margarin
4 su bardağı un
4 yumurta
1.5 su bardağı şeker
1 su bardağı badem veye fındık
1/2 paket kabartmatozu
1 çay kaşığı tarçın
1 vanilya
100 gr tereyağ veya margarin
4 su bardağı un
Hazırlanışı
Yumurta,şekerle mikser yardımıyla çırpılır.Fındık veya badem robotta parçalanır,şekerli karışıma katılır.Sonra kabartıcı,vanilya,tarçın (istenirse katılır) ve margarin karışıma eklenerek çırpılır.Son olarak elle un ilave edilerek çok sert olmayan hamur elde edilir.Hamur dört eşit parçaya bölünerek,her parçadan uzun rulolar yapılır.Yaklaşık tepsi uzunluğunda 5cm kalınlığında rulolarımızı bütün şekilde yağlı kağıt serdiğimiz fırıntepsisine koyalım.180 derecede 25 dk pişirelim.Pişen ve ılınan biscottilerimizi bir parmak kalınlığında keselim yan yan fırın teline sırayalım 160 dereceye aldığımız fırında tekrar kızarmayan yüzlerinide kızarana kadar pişirelim.Kızaran biscottiler servise hazırdır.
Afiyet Olsun
Tart Hamuru Malzemeleri
1/2 tereyağ
1/2 su bardağı pudra şekeri
1 yumurta
3 yemek kaşığı süt
1/2 paket kabartmatozu
vanilya
2 su bardağı un
Üzeri için
Pudra şekeri
İç malzemeleri
3 elma
1/2 su bardağı şeker
1/2 su bardağı ceviz
1çay kaşığı tarçın
1/2 su bardağı pudra şekeri
1 yumurta
3 yemek kaşığı süt
1/2 paket kabartmatozu
vanilya
2 su bardağı un
Üzeri için
Pudra şekeri
İç malzemeleri
3 elma
1/2 su bardağı şeker
1/2 su bardağı ceviz
1çay kaşığı tarçın
Hazırlanışı
Tereyağ,pudraşekeri,süt,yumurta,kabartıcı,vanilya ve un ile kulak memesi yumuşaklığında hamur elde edelim.Hamuru streçliyerek buzdolabında on dakika dinlendirelim.Bu arada rendelediğimiz elmaları şekerle pişirelim.Pişen içe tarçın,dövülmüş ceviz ekleyelim ve soğumaya bırakalım.Dinlenen hamuru merdane yardımıyla tezgahı unluyarak açalım.Tart kalıbı genişliğinde açtığımız hamuru yağladığımız kalıba yerleştirelim .Kenarının fazlalıklarını çıkaralım.Hamurun her yerini çatallayalım( fazla kabarmaması için veya bir kase kuru bakliyat dökelim )170 derecede 20 dk pişirelim.Pişen tart hamurun ortasına elmalı içi döşeyelim için üzerinede dilimlenmiş elmaları çiçek şeklinde dizelim ve elmalar yumuşuncaya kadar tekrar fırınlıyalım.Soğuyan tartımızı pudra şekeriyle kaplayalım.İç malzemesi damak zevkimize kalmış (havuçlu,çilekli,muhallebili)
Afiyet Olsun
nasıll güzell kızarmış biscottiler:)
YanıtlaSiltarçının kokusunuysa buradan hissettim sanki..
tart da nefiis..
ellerine sağlık sarı yumurtam:)
sevgilerimle...
:)
hazırını yedim beğemedim diyede kendim hiç denemedim.ama seninkiler süper görünüyor canım.demekkı denemek lazımmış.ellerine sağlık.sevgiler.
YanıtlaSilbende bayılırım bıscootılere..ellerınıze saglık nefıs...
YanıtlaSilMuhteşem ikisinede bayıldım.
YanıtlaSilEline sağlık canım..
Sevgiler..
biscotti cok severim, kitir kitir... yedikce yemek isterim :) mevsime uygun mis kokulu tarcinli-elmali tart da ayri guzel. ellerine saglik canim...
YanıtlaSil