Etli Kereviz Çanağı

Etli Kereviz Çanağı Malzemeleri
2 tane kereviz
1 çay bardağı zeytinyağ
1 yemek kaşığı salça
1 soğan
1 havuç
1 patates
1 kase kuşbaşı et(haşlanmış)
Karabiber
Tuz
2 kesme şeker
Hazırlanışı
Kerevizlerin kabukları soyulur,ortadan ikiye bölünür.Kerevizin ortaları çıkarılarak çanaklar hazırlanır.(kararmaması için limonlu,unlu suda bekletilir)
Tencerede ince doğradığımız soğanlar yağla birlikte kavrulur.Kavrulan içe salça ,haşlanmış et ilave ederek kavurma işlemi devam eder.Küp küp doğradığımız havuç ve patates,şeker,tuz,biber ilave edilir.Karıştırdığımız iç ocaktan alınır.
Ayrı bir tencereye kereviz çanakları dizilir.Hazırladığımız içten eşit miktarda ortalarına konulur.
İki bardak et suyu ilave edilerek kısık ateşte pişirilir.Pişen kerevizlerin üzerine yaprakları doğranarak servise sunulur.
Afiyet Olsun

Yorumlar

  1. waauuww:)
    tablo misali süzülmüş bu lezzet sayı yumurtam:))
    yemelere kıyılır mı bu güzelliği..
    :))
    ellerine sağlık...
    sevgilerimle...
    :))

    YanıtlaSil
  2. vayyy.bu nasıl güzel bir sunum canım.muhteşem bir görüntü.ellerine sağlık.öpüyorum.

    YanıtlaSil
  3. tüm sebzeleri olduğu gibi kerevizi de çok severim, nefis bir görüntü, ellerine sağlık Hilalciğim.

    YanıtlaSil
  4. Dün zeytinyağlı kereviz yapmama rağmen nasıl da güzel göründü gözüme.Renkler o kadar güzel ki içim açıldı.Ellerinize sağlık.En sevdiğim kış sebzelerinden.Sevgiler.

    YanıtlaSil
  5. ellerine sağlık çok güzel olmuş,sunumda harika doğrusu,sevgiler...

    YanıtlaSil
  6. Kıyılıyo valla bitutamkekik çokta güzel oluyor teşekkürler sevgiler

    Sevda hanım teşekkürler sevgiler

    Noblesse,pembe kekik,ferzan hanım Teşekkürler güzel yorumlarınız için sevgiler

    YanıtlaSil
  7. Süper bir görüntü ellerine sağlık canım:)

    YanıtlaSil
  8. İkizannesi hoşgeldiniz teşekkürler

    YanıtlaSil

Yorum Gönder