Etli Kereviz Çanağı Malzemeleri
2 tane kereviz
1 çay bardağı zeytinyağ
1 yemek kaşığı salça
1 soğan
1 havuç
1 patates
1 kase kuşbaşı et(haşlanmış)
Karabiber
Tuz
2 kesme şeker
1 çay bardağı zeytinyağ
1 yemek kaşığı salça
1 soğan
1 havuç
1 patates
1 kase kuşbaşı et(haşlanmış)
Karabiber
Tuz
2 kesme şeker
Hazırlanışı
Kerevizlerin kabukları soyulur,ortadan ikiye bölünür.Kerevizin ortaları çıkarılarak çanaklar hazırlanır.(kararmaması için limonlu,unlu suda bekletilir)
Tencerede ince doğradığımız soğanlar yağla birlikte kavrulur.Kavrulan içe salça ,haşlanmış et ilave ederek kavurma işlemi devam eder.Küp küp doğradığımız havuç ve patates,şeker,tuz,biber ilave edilir.Karıştırdığımız iç ocaktan alınır.
Ayrı bir tencereye kereviz çanakları dizilir.Hazırladığımız içten eşit miktarda ortalarına konulur.
İki bardak et suyu ilave edilerek kısık ateşte pişirilir.Pişen kerevizlerin üzerine yaprakları doğranarak servise sunulur.
Afiyet Olsun
waauuww:)
YanıtlaSiltablo misali süzülmüş bu lezzet sayı yumurtam:))
yemelere kıyılır mı bu güzelliği..
:))
ellerine sağlık...
sevgilerimle...
:))
vayyy.bu nasıl güzel bir sunum canım.muhteşem bir görüntü.ellerine sağlık.öpüyorum.
YanıtlaSiltüm sebzeleri olduğu gibi kerevizi de çok severim, nefis bir görüntü, ellerine sağlık Hilalciğim.
YanıtlaSilDün zeytinyağlı kereviz yapmama rağmen nasıl da güzel göründü gözüme.Renkler o kadar güzel ki içim açıldı.Ellerinize sağlık.En sevdiğim kış sebzelerinden.Sevgiler.
YanıtlaSilellerine sağlık çok güzel olmuş,sunumda harika doğrusu,sevgiler...
YanıtlaSilKıyılıyo valla bitutamkekik çokta güzel oluyor teşekkürler sevgiler
YanıtlaSilSevda hanım teşekkürler sevgiler
Noblesse,pembe kekik,ferzan hanım Teşekkürler güzel yorumlarınız için sevgiler
Süper bir görüntü ellerine sağlık canım:)
YanıtlaSilİkizannesi hoşgeldiniz teşekkürler
YanıtlaSil