23 Şubat 2012 Perşembe

Etimekli Tavuk Göğsü Tatlısı

Tavuk Göğüslü Etimek Tatlısı Malzemeleri
1 paket tuzsuz etimek
Şerbeti için
2 su bardağı şeker
2 su bardağı su
Tavuk Göğsü Malzemeleri
1 kilo süt
2 su bardağı  şeker
6 yemek kaşığı un
100 gr tereyağ
1 vanilya
Üzeri İçin 
Kremşanti
Hindistancevizi

Hazırlanışı
Önce şeker tencereye alınarak kısık ateşte şeker hafif yakılır.
Hafif karamelize olan şekere su ilave ederek şerbet kaynatılır.
Etimekler cam kaba dizilir ve ılınan şerbet üzerine dökülür.
Soğuması için bekletilir.
 Tencereye aldığımız tereyağ ve un kavrulur.
Hafif pembeleşen una azar azar süt ileve edilir,bu arada un topaklanmaması için çırpıcıyla hızla karıştırılır.
Şeker,vanilya katıldıktan sonra koyulaşana kadar pişirilir,
Koyulan muhallebi ateşten alınır.
 Mikserle muhallebiyi beş dakika çırpalım ,beş dakika mikseri dinlendirelim bu işlemle yarım saat çırpılır.
Hazırlanan muhallebi etimeklerin üzerine dökülür.Muhallebinin üzerine kremşanti sürelim.
Tatlımızı servise  yakın hindistanceviziyle süsleyerek  sunalım.
Afiyet Olsun 

3 yorum:

  1. Handecim ne güzel görünüyor tatlın ellerine sağlık.
    Sevgiler..

    YanıtlaSil
  2. en sevdiğim sütlü tatlı canım.harika olmuş.ellerine sağlık.hayırlı cumalar.

    YanıtlaSil
  3. ellerine sağlık bizdede var:)
    sevgiler

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...