Etli Nohut Yemeği Malzemeleri
500 gr nohut
250 gr kuşbaşı et
3 soğan
1 çay bardağı zeytinyağ
1 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
Tuz,karabiber
3 su bardağı su
2 kesme şeker
Hazırlanışı
Akşamdan ısladığımız nohutların suyunu süzelim.İnce ince doğradığımız soğanları sıvıyağda pembeleşene kadar düdüklü tencerede kavuralım.Kuşbaşı etleri ve salçayı ilave edip kavurmaya devam edelim.Nohut,şeker,karabiber ve suyunu ilave edip düdüklü tencerenin kapağını kapatalım ve kısık ateşte yarım saat pişirelim.Pişen yemeğimize tuz ekleyip bir taşım daha kaynatalım.Yemeğimiz sevise hazırdır.
Afiyet Olsun
Off cok güzel olmus ellerine saglik canim...
YanıtlaSilsevgiler
bende yanına ekmekten başka bişey istemem ımmmm ban ban ye nefis görünüyor:)
YanıtlaSilEtli nohut tam mevsiminde miss gibi olsada yesem çok severim ellerinize sağlık çok güzel görünüyor..
YanıtlaSilSunum çok güzel,
YanıtlaSilklasik tatların yerini hiç bir yeni nesil lezzet dolduramıyor,
elinize sağlık...
canım ellerine sağlık yanına tuşu bide pilav of off...ben fasulyeyle karışık yapıyorum nohutu sanki daha bir lezzetli oluyor
YanıtlaSilBugün yaptım tarifinizden habersiz kafama göre :)
YanıtlaSilNohutu hiç sevmezdim kış için ideal ama.
nasıl güzel bir yemektir her dem sevlir yanına bir de pilav oldu mu ziyafete dönüşür sofra ellerinize sağlık
YanıtlaSil