6 Şubat 2012 Pazartesi

Etli Nohut Yemeği

Etli Nohut Yemeği Malzemeleri
500 gr nohut
250 gr kuşbaşı et
3 soğan
1 çay bardağı zeytinyağ
1 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
Tuz,karabiber
3 su bardağı su
2 kesme şeker
Hazırlanışı
Akşamdan ısladığımız nohutların suyunu süzelim.İnce ince doğradığımız  soğanları sıvıyağda pembeleşene kadar düdüklü tencerede kavuralım.Kuşbaşı etleri ve salçayı ilave edip kavurmaya devam edelim.Nohut,şeker,karabiber ve  suyunu ilave edip düdüklü tencerenin kapağını kapatalım ve kısık ateşte yarım saat pişirelim.Pişen yemeğimize tuz ekleyip bir taşım daha kaynatalım.Yemeğimiz sevise hazırdır.
Afiyet Olsun

7 yorum:

  1. Off cok güzel olmus ellerine saglik canim...

    sevgiler

    YanıtlaSil
  2. bende yanına ekmekten başka bişey istemem ımmmm ban ban ye nefis görünüyor:)

    YanıtlaSil
  3. Etli nohut tam mevsiminde miss gibi olsada yesem çok severim ellerinize sağlık çok güzel görünüyor..

    YanıtlaSil
  4. Sunum çok güzel,
    klasik tatların yerini hiç bir yeni nesil lezzet dolduramıyor,
    elinize sağlık...

    YanıtlaSil
  5. canım ellerine sağlık yanına tuşu bide pilav of off...ben fasulyeyle karışık yapıyorum nohutu sanki daha bir lezzetli oluyor

    YanıtlaSil
  6. Bugün yaptım tarifinizden habersiz kafama göre :)
    Nohutu hiç sevmezdim kış için ideal ama.

    YanıtlaSil
  7. nasıl güzel bir yemektir her dem sevlir yanına bir de pilav oldu mu ziyafete dönüşür sofra ellerinize sağlık

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...