Mercimekli Pilav Salatası
2 su bardağı pirinç3 su bardağı su
50 gr tereyağ
1 fincan sıvıyağ
Tuz
İç malzemesi
1 su bardağı haşlanmış mercimek
2 küçük havuç
1/2 demet maydanoz
Pulbiber
Hazırlanışı
Yıkayıp süzdüğümüz pirinçleri tereyağ,sıvıyağ karışımıyla, pirinçler yağı şekip tekrar salana ,yani pirinçler şeffaflaşana kadar kavuralım.
Su ve tuzunu ekleyip kısık ateşte suyunu çektirelim.
Suyunu çeken pilavı yirmi dakika demlendirelim.
Bu arada iç malzemesini hazırlayalım.
Mercimekleri haşlayıp süzelim.
Havuçları rendeleyelim.
Maydanozları ince ince doğrayalım.
Pirinç pilavı ile iç malzemeleri harmanlayalım.
Servis kabına alıp pulbiberle süslediğimiz mercimekli pilav salatamız servise hazırdır.
Afiyet Olsun
mercimekli bulgur pilavı çok yapmışlığım vardır ama bunu ilk kez duydum denemeye değer ellerine sağlık
YanıtlaSilELLERİNE SAĞLIKKKKKK ÇOK GÜZELLLL.
YanıtlaSilmercimekli bulgur pilavı yaptım daha önce ama bu şekilde değildi.bir de böyle deneyeyim.ellerine sağlık.sevgiler...
YanıtlaSilcok güzel görünüyor inan :-))
YanıtlaSilellerine saglik :-)))
çok severim ellerine sağlık
YanıtlaSil