Peynirli Çıtır Börek Malzemeleri
5 tane yufka
250 gr tereyağ veya margarin
İçi İçin
Peynir
1 yumurta
Tuz
Üstü İçin
1yumurta sarısı
Çörekotu
250 gr tereyağ veya margarin
İçi İçin
Peynir
1 yumurta
Tuz
Üstü İçin
1yumurta sarısı
Çörekotu
Hazırlanışı
Tereyağ tavada eritilir.
Yufkayı tezgaha serelim.
Yufkanın her yanınna gelecek şekilde yağı sürelim.
İkinci yufkayı üzerine serelim ve tekrar yağlayalım.
Beş yufkaya bu işlemi uygulayıp üst üste gelecek şekilde hazırlayalım.
Yufkayı artı şeklinde keselim.
Dört tane üçgen elde edelim.
Peynir,yumurta ve tuzu karıştıralım.
Üçgenlerin geniş kısmına yeteri miktarda koyup rulo şeklinde saralım.
Ruloları bir gece buzlukta bekletelim.
Ertesi gün buzluktan çıkarıp suyla yıkayalım.
Biraz salınınca istediğimiz genişlikte keserek üzerlerine yumurta sarı ve çörekotu ekleyelim.
Fırında kızarana kadar pişirelim.
Sıcak sıcak servise sunalım.
Yapımı basit ama çok lezzetli peynirli çıtır börek.
Yapımı basit ama çok lezzetli peynirli çıtır börek.
Afiyet Olsun
şu saatte çayımın yanında olsa da yesem oldu tam bu ellerine sağlık hayırlı cumalar
YanıtlaSilgerçektende çıtır çıtır bir börek olmuş cnaım.ellerine sağlık.sevgiler.
YanıtlaSilTam öğle yemeği saatinde olsa da yesem dedirtti.
YanıtlaSilEllerinize sağlık.
harika görünüyor...
YanıtlaSilellerinize sağlık...
sevgiler...
gerçek bir çıtır börek olmuş bu..
YanıtlaSilbesbelli taa buralardan:)
elleine sağlık canım..
sevgiler..