21 Nisan 2012 Cumartesi

Limonlu Haşhaşlı Kek


Limonlu Haşhaşlı Kek Malzemeleri
5 yumurta
2 su bardağı şeker
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı su
1 limon suyu
1 limon kabuğu rendesi
2 kabartma tozu
2 vanilya
1 fincan haşhaş tohumu
1 fiske tuz
Un

Hazırlanışı
Yumurtalar ve şeker cam kaseye alınır.
Beş dakika mikserle çırpılır.
Sıvıyağ,limonsuyu,limon kabuğu
rendesi,haşhaş tohumu,vanilya,kabartıcı,tuz,su ve biraz un eklenerek çırpma işlemi devam eder.
Sonra kekin kıvamı boza gibi olana kadar un eklenir.
Kek kalıbını önce yağlayalım sonrada heryerine gelicek şekilde unla mantolayalım.
Kek harcını kalıba boşaltalım.
Yarım saat 100 derecede sonra fırının ısısını 160 dereceye yükselterek kızarana kadar pişirelim.
Mis kokulu limonlu haşhaşlı kekimiz servise hazır.
Afiyet Olsun

11 yorum:

  1. mmmm...
    nefisss...
    aldım bu dilimi;=)
    ellerine sağlık canımm..
    cici pazarlar..

    YanıtlaSil
  2. Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  3. CANIM BEN GELDİM...
    ELLERİNE SAĞLIK HARİKA
    :)

    YanıtlaSil
  4. limonun kokusu bu saatte beni buraya cekti canim,ellerine saglik.Nefis olmus

    YanıtlaSil
  5. oooow bu nasıl güzel bi kek...
    kesilmiş dilimi alabilirmiyim..
    ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
  6. mis gibi limon kokulu bayılır canım.çokta güzel kabarmış.harika örünyor.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  7. Elinize sağlık harika kabarmış lezzetli bir kek sevgiler...

    YanıtlaSil
  8. Çok ama çok nefis göründü gözüme.Ellerine sağlık.Sevgiler:)

    YanıtlaSil
  9. Mis gibi limon kokusu ve haşhaş.
    Çoook güzel ellerine sağlık canım..
    Sevgiler..

    YanıtlaSil
  10. Nefis bir kek olmuş ellerine sağlık,sevgiler

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...