28 Mayıs 2012 Pazartesi

Tuzlu Mahlepli Kurabiye

Tuzlu Mahlepli Kurabiye Malzemeleri
125 gr tereyağ
50 gr margarin
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay kaşığı tuz
1 yumurtanın akı
1 fincan yoğurt
1/2  kahve fincanı sirke
1/2 kahve fincanı şeker
1 tatlı kaşığı mahlep
Un
Üstüne Süslemek İçin
Yumurta sarısı
Çörekotu
Susam
Hazırlanışı
Oda sıcaklığındaki margarin,tereyağ ,sıvıyağ karışımını cam kasenin içinde elimizle yoğuralım.
İçine malzemelerin hepsini ekleyerek kulak memesi yumuşaklığında hamur elde edelim.
Hamurla resimdeki gibi şekiller yaparak fırın tepsisine sıralayalım.
Üzerlerini yumurta sarısı,susam ,çörekotu ile süsleyerek 170 derecede kızarana kadar pişirelim.
Uzun süre tazeliğini koruyan tuzlu mahlepli kurabiyeler misafirlerinizle paylaşmaya hazırdır.
Afiyet Olsun

7 yorum:

  1. mımmmm enfes görünüyor.ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  2. Merhabalar, ellerinize sağlık. Çok leziz ve iştah açıcı görünüyor.

    Saygılar..

    YanıtlaSil
  3. Ellerinize sağlık çok nefis görünüyor.

    YanıtlaSil
  4. ooh mıs gıbı mahlep kokusu sarmıştır evını :)) ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  5. çok güzel görünüyor canım çekti ya:))

    YanıtlaSil
  6. nEFİS gÖRÜNÜYOR DEMEK HAKSIZLIK OLUR NEFİS ÖTESİ GÖRÜNÜYOR. ELLERİNE SAĞLIK.ÇOK GÜZEL..sEVGİLERİMLE.
    nOT:CANIM BENİM BANADA BEKLERİM. SENİ HER ZAMAN TAKİP EDEBİLMEK İSTERİM..

    YanıtlaSil
  7. mahlebe bayılırım. Elerine sağlık. Bende bekliyorum www.bakbuharika.blogspot.com

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...