Tuzlu Mahlepli Kurabiye Malzemeleri
125 gr tereyağ50 gr margarin
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay kaşığı tuz
1 yumurtanın akı
1 fincan yoğurt
1/2 kahve fincanı sirke
1/2 kahve fincanı şeker
1 tatlı kaşığı mahlep
Un
Üstüne Süslemek İçin
Yumurta sarısı
Çörekotu
Susam
Hazırlanışı
Oda sıcaklığındaki margarin,tereyağ ,sıvıyağ karışımını cam kasenin içinde elimizle yoğuralım.
İçine malzemelerin hepsini ekleyerek kulak memesi yumuşaklığında hamur elde edelim.
Hamurla resimdeki gibi şekiller yaparak fırın tepsisine sıralayalım.
Üzerlerini yumurta sarısı,susam ,çörekotu ile süsleyerek 170 derecede kızarana kadar pişirelim.
Uzun süre tazeliğini koruyan tuzlu mahlepli kurabiyeler misafirlerinizle paylaşmaya hazırdır.
Afiyet Olsun
mımmmm enfes görünüyor.ellerinize sağlık
YanıtlaSilEllerinize sağlık çok nefis görünüyor.
YanıtlaSilooh mıs gıbı mahlep kokusu sarmıştır evını :)) ellerine sağlık...
YanıtlaSilçok güzel görünüyor canım çekti ya:))
YanıtlaSilnEFİS gÖRÜNÜYOR DEMEK HAKSIZLIK OLUR NEFİS ÖTESİ GÖRÜNÜYOR. ELLERİNE SAĞLIK.ÇOK GÜZEL..sEVGİLERİMLE.
YanıtlaSilnOT:CANIM BENİM BANADA BEKLERİM. SENİ HER ZAMAN TAKİP EDEBİLMEK İSTERİM..
mahlebe bayılırım. Elerine sağlık. Bende bekliyorum www.bakbuharika.blogspot.com
YanıtlaSil