Zeytinyağlı Enginar Dolması Malzemeleri
5 tane Çanak Enginar
1 su bardağı pirinç
1 demet taze soğan
1/2 demet maydanoz
1/2 demet nane
2 yemek kaşığı kuş üzümü
1 Çay bardağı zeytinyağ
3 küp şeker
Karabiber
Tuz
2 su bardağı su
1 su bardağı pirinç
1 demet taze soğan
1/2 demet maydanoz
1/2 demet nane
2 yemek kaşığı kuş üzümü
1 Çay bardağı zeytinyağ
3 küp şeker
Karabiber
Tuz
2 su bardağı su
Hazırlanışı
Taze soğan yeşil saplarıyla birlikte,nane ve maydanoz ince ince doğranır.
Pirinç yıkanır,süzülür.
Cam kasenin içerisinde doğranan yeşillikler,pirinç,zeytinyağ ve baharatlar ilave edilerek elle ovularak karıştırılır.
Tenceye çanak enginarları yerleştirelim.
Pirinçli iç malzeme eşit miktarda çanakların göbeklerine paylaştırılır.
Tencereye iki bardak su ilave edelim.
Kısık ateşte pirinçler yumuşayana kadar pişirilir..
Pişen ve ılınan zeytinyağlı enginarların üzerine zeytinyağ gezdirerek servise sunulur..
güzel görünüyor,ellerinize sağlık.afiyetler olsun...
YanıtlaSilenginara bayılırım, ellerine sağlık, enfes görünüyor.
YanıtlaSilEnginarı çok severim.Pirinçle de taze nane bir araya gelince sevgim katmerleniyor.Sevgiler.
YanıtlaSilellerinize sağlık, mükemmel görünüyor. ben bu yaşıma kadar enginara uzak durdum, son 6 aydır yavaş yavaş yemeye başladım. bu tarifinizi de ilk fırsatta deneyeceğim. bu arada ilginizi çekeceğini düşündüğüm bir siteden bahsetmek isterim. www.tuzvebiber.com adresine ücretsiz üye olarak Migroslarda kullanabileceğiniz Money Puan kazanma şansı elde edebilirsiniz. Sevgiler...
YanıtlaSilMerhaba,
YanıtlaSilSenin için bir ödülüm var :) Ödülü kabul ediyorsan yapman gerekenler burada: http://pattasarim.blogspot.com/2012/05/odulumuz-var.html#more
İnannın hiç sevmezdim enginarı bu resmi görünce tüm fikrim değişti, canım çekti ya :)
YanıtlaSilOlabilir mi böyle bir şey, oluyormuş..
Demek ki neymiş yemeklerin sunumuda gerçekten o yemeği sevmede önemli bir etkenmiş.
Ellerinize sağlık..
Merhaba...Ellerinize sağlık,enginarın bütün çeşitlerine bayılırım..çok güzel görünüyor..sevgiler..
YanıtlaSilHilal bu görünüme dayanadım enginarı alıp tarifine göre yaptım. Lezzetli oluyormuş teşekkür ederim.. Selamlar.
YanıtlaSil